Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.11.2019.

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović
Održava se
26.11.2019. u 19h

Predstavljanje monografije "Hrvatska grafikaMikice Maštrović (Naklada Ljevak, 2019) održat će se u utorak, 26. studenog u 19 sati u Atriju Muzeja Mimara u Zagrebu.

Riječ je o prvom sustavnom pregledu hrvatske grafike u sklopu kojeg će biti predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.

Hrvatska grafika ima bogatu višestoljetnu tradiciju, pri čemu su mnogi hrvatski grafičari, značajno doprinijevši svojim radom grafičkoj umjetnosti u doba kada su djelovali, ostavili neizbrisiv povijesni trag ne samo u povijesti hrvatske grafike već je njihovo stvaralaštvo obilježilo i mnoge europske grafičke centre, osobito u XVI. stoljeću.

Hrvatska suvremena grafika, koja se nadovezuje na bogatu grafičku tradiciju, prepoznatljiva je svojom osebujnim uspješnim likovnim izrazom, stoga ne čudi što danas imamo čitav niz grafičara koji su svojim radom ne samo zapaženi već i nagrađivani izvan granica Hrvatske. Zbog svega toga je opravdano i korisno na jednome mjestu opisati grafičku umjetnost u Hrvatskoj i umjetnike grafičare i to u vremenskom razdoblju od nastanka prvih hrvatskih grafika pa sve do danas. Dosad takvog pregleda grafičke umjetnosti u Hrvatskoj nije bilo.

Mikica Maštrović

Hrvatska grafika

  • Naklada Ljevak 11/2019.
  • 816 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533553351
  • Cijena 450.00 kn

Hrvatska grafika ima bogatu višestoljetnu tradiciju, pri čemu su mnogi hrvatski grafičari, značajno doprinijevši svojim radom grafičkoj umjetnosti u doba kada su djelovali, ostavili neizbrisiv povijesni trag ne samo u povijesti hrvatske grafike već je njihovo stvaralaštvo obilježilo i mnoge europske grafičke centre. Knjiga 'Hrvatska grafika'Mikice Maštrović prvi je sustavni pregled hrvatske grafike u sklopu kojeg je predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –