Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 04.03.2008.

Predstavljanje nove knjige Koraljke Kos o Dori Pejačević
Održava se
05.03.2008.

Predstavljanje knjige Koraljke Kos «Dora Pejačević» o naistaknutijoj skladateljici u povijesti hrvatske glazbe Dori Pejačević u izdanju Muzičkog informativnog centra Koncertne direkcije Zagreb, održati će se u srijedu, 5. ožujka 2008. u 12 sati u Dvorani Hrvatskog društva skladatelja u Zagrebu (Berislavićeva 9).

O knjizi:
Nakon monografije koja je prvi put cjelovito obradila ličnost i stvaralaštvo Dore Pejačević (1982., i njemačko izdanje 1987.) autorica želi ovim hrvatsko-engleskim izdanjem skladateljicu približiti najširim krugovima ljubitelja glazbe, a istovremeno predstaviti i u inozemstvu. Ova je namjena odredila i artikulaciju teksta i opremu knjige: knjizi je priložen CD koji donosi izbor iz opusa Dore Pejačević. 

Istovremeno nastojalo se bogatom opremom dati knjizi snažnu vizualnu dimenziju koja dočarava svijet u kojem se kretala skladateljica, predstaviti likove njezine obitelji, prijatelja i suvremenika, notna izdanja i sličnu građu. Život umjetnice je, umjesto kroz uobičajeno biografsko poglavlje, prikazan slikama uz komentare. Nastojalo se također dati veću težinu citatima same skladateljice, izdižući ih iznad razina podnožnih bilježaka u samo optičko središte teksta.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –