Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.12.2017.

Predstavljanje Predsmrtnog dnevnika Igora Mandića
Održava se
12.12.2017. u 19:30h

Predstavljanje nove knjige Igora Mandića "Predsmrtni dnevnik" (V.B.Z., 2017) održat će se u utorak 12. prosinca u 19,30 sati u Novinarskom domu u Zagrebu (Perkovčeva 2, velika dvorana, 1. kat).
 
Knjigu će predstaviti: Igor Mandić, prof. dr. sc. Karmen Lončarek, Milana Vuković Runjić, prim. dr. Robert Torre, Goran Gerovac i Drago Glamuzina.


Došlo neko takvo vrijeme, da se smrt „vrati u život“ – tako će, paradoksalnom morbidnosti, vjerojatno odgovoriti Igor Mandić na pitanje što ga je ponukalo na pisanje „Predsmrtnog dnevnika“. Ako se uzme u obzir da su promišljanja o velikim, ali prešutno zataškanim temama moderne civilizacije – tj. o starosti, samoubojstvu i smrti – danas ponajviše u domeni medicinskih znanosti ili da ih se razvlači po novinama u paušalnom, onda se naglašava jedinstvenost ovoga dnevnika sročenoga iz literarnoga konteksta.

Propuštajući te velike teme kroz filtar osobne i obiteljske sudbine, Mandić je ovdje čitateljima izručio istovremeno opis svojih (netočno predviđenih) posljednjih dana i sukus ponajboljih ideja koje su o istim temama kroz povijest već sročili neki od najoštroumnijih filozofa, sociologa, antropologa…

Igor Mandić

Predsmrtni dnevnik

  • V.B.Z. 11/2017.
  • 352 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535200116

Propuštajući velike teme moderne civilizacije - o starosti, samoubojstvu i smrti - kroz filtar osobne i obiteljske sudbine, Mandić je ovdje čitateljima izručio istovremeno opis svojih (netočno predviđenih) posljednjih dana i sukus ponajboljih ideja koje su o istim temama kroz povijest već sročili neki od najoštroumnijih filozofa, sociologa, antropologa… 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –