Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.06.2018.

Predstavljanje projekta Lungomare – Rijeka: Autorske bure
Održava se
12.06.2018. u 20h

U utorak, 12. lipnja u zagrebačkom klubu Booksa gostovat će petoro autorica i autora: Robert Perišić, Asja Bakić, Milena Benini, Damir Karakaš i Nora Verde u sklopu projekta Lungomare – Rijeka: Europska prijestolnica kulture 2020. 
 
Projekt Lungomare dovodi suvremene umjetnike na petnaest lokacija na Kvarneru. Te će lokacije 2020. godine biti povezane kulturno-turističkom rutom na kojoj će se izvesti instalacije umjetnika inspirirane ovim mjestima. 
 
Prvi dio projekta su Autorske bure. U periodu od ožujka do svibnja, petnaest odabranih autora provelo je mjesec dana otkrivajući zanimljivosti Kvarnera (svaki autor na svojoj lokaciji). Svi autori i autorice, vezano uz lokaciju na kojoj su boravili, napisali su priče, a na jesen ove godine one će biti predstavljene javnosti u obliku knjige.

Na ovom jedinstvenom projektu okupljeni su neki od najboljih i najzanimljivijih suvremenih pisaca iz regije: Faruk Šehić (riječka ribarnica), Dorta Jagić (Volosko), Milena Benini (Mošćenička Draga), Vladimir Arsenijević (riječke plaže), Lejla Kalamujić (Kostrena), Nora Verde (Bakar), Robert Perišić (Crikvenica), Enver Krivac (Zebar), Edo Popović (Baška), Asja Bakić (Lopar), Olja Savičević Ivančević (Filozići), Damir Karakaš (Cres), Tea Tulić (Mali Lošinj) i Bekim Sejranović (Susak).

Dođite poslušati petero autora i autorica: Roberta Perišića, Asju Bakić, Milenu Benini, Damira Karakaša i Noru Verde, koji će sa selektoricom programa Željkom Horvat Čeč razgovarati o svom iskustvu sudjelovanja u Autorskim burama.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –