Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.02.2017.

Predstavljanje romana Ive Ušćumlić 'Omara'
Održava se
16.02.2017. u 19h

Predstavljanje novog romana Ive Ušćumlić "Omara" (Durieux, 2017) održat će se u četvrtak 16. veljače u 19 sati u Caffe baru Mr. Fogg u Zagrebu (Martićeva 31).

O knjizi će govoriti književnica i kolumnistica Zrinka Pavlić, urednica Ivana Rogar i autorica romana Iva Ušćumlić.

Roman "Omara" Ive Ušćumlić, koja je zamjetno umijeće pokazala već prvijencem "Duhovi", daje atmosferičnu sliku vrućeg ljetnog Zagreba kada nestaje jedna žena i košmara u što se pretvara život njenih bližnjih. Premda je u prvom pripovjednom planu rješavanje zagonetke nestale osobe, teško bismo ovaj roman mogli svrstati u krimić. S iznimno napetom radnjom isprepliće se unutarnji život protagonista te analiza jedne ljubavi pa tekst naposljetku prerasta u metafizičko propitkivanje ontologije tog najvažnijeg od svih osjećaja: od čega se on sastoji, što ga okida i što prekida.

Iva Ušćumlić Gretić

Omara

  • Durieux 02/2017.
  • 303 str., meki uvez
  • ISBN 9789531884419
  • Cijena 126.00 kn

Roman 'Omara' Ive Ušćumlić daje atmosferičnu sliku vrućeg ljetnog Zagreba kada nestaje jedna žena i košmara u koji se pretvara život njenih bližnjih. S iznimno napetom radnjom isprepliće se unutarnji život protagonista te analiza jedne ljubavi pa tekst naposljetku prerasta u metafizičko propitkivanje ontologije tog najvažnijeg od svih osjećaja: od čega se sastoji, što ga okida i što prekida.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –