Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.10.2022.

Predstavljanje romana ‘Mjesečari Monteriera’ Moree Banićević
Održava se
10.10.2022. u 18h

Predstavljanje romana za djecu i mlade “Mjesečari MonterieraMoree Banićević (Naklada Ljevak, 2022) održat će se u ponedjeljak 10. studenog u 18 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu (Trg bana Jelačića 17).

O knjizi će, uz autoricu Moreu Banićević, govoriti urednica Anita Peti-Stantić te ilustratorica Petra Brnardić
 
Mjesečari MonterieraMoree Baničević dječji je roman na granici stvarnog i fantastičnog svijeta, jave i sna, a tu poroznu granicu likovi u svojim avanturama stalno iznova preskaču. Živopisne protagonistice, napeta i uzbudljiva priča te pomaknute ilustracije Petre Brnardić svakog će čitatelja neprimjetno odvući preko te iste granice, u svijet nevjerojatnih bića i nimalo bezazlenih prijetnji, gdje će se prepustiti zabavi i užitku u tekstu. Na početku suprotstavljene, junakinje ovog romana s vremenom postaju tolerantnije zbog svega što zajedno proživljavaju i shvate da nema druge nego razviti odlučnost, toleranciju i sposobnost prihvaćanja drugih i drugačijih.

Morea Banićević

Mjesečari Monteriera

  • Naklada Ljevak 05/2022.
  • 328 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533555850
  • Cijena 119.00 kn

U fantastičnom romanu za mlade 'Mjesečari Monteriera' autorica Morea Banićević izvrsno vodi radnju dinamično se poigravajući s napetošću i odnosom između fantastičnog i nefantastičnog svijeta. Većina likova koji su na početku suprotstavljeni s vremenom postane tolerantnija zbog svega što zajedno proživljavaju i shvate da nema druge nego razviti odlučnost, toleranciju i sposobnost prihvaćanja drugih i drugačijih. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –