Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.11.2019.

Predstavljanje romana 'Nadohvat' Ene Katarine Haler
Održava se
25.11.2019. u 19h

Predstavljanje romana prvijenca "Nadohvat" Ene Katarine Haler (V.B.Z., 2019.) održat će se u ponedjeljak 25. studenog u 19 sati, u Vinyl baru u Zagrebu (Bogovićeva 3) 

Na promociji sudjeluju autorica Ena Katarina Haler, književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik Drago Glamuzina.

"Nadohvat" je prvi suvremeni književni tekst koji jasnim ženskim glasom i dokufikcionalnim prosedeom pripovijeda stvarnu priču o kontroverznim zbivanjima iz naše novije povijesti. U realističkom ključu i s čestim lirskim momentima roman uvjerljivo prikazuje seoski život Banovine, koji ljudi toga kraja nastoje voditi i u duboko tragičnim okolnostima Drugog svjetskog rata. A onda se kadar s njihova najbližeg susjedstva širi na čitavo mjesto Zrin, toponim dotad znan tek kao sjedište plemića Šubića Zrinskih, dok se epizodno oživljava i salonsko ozračje ratnog Zagreba.

Ena Katarina Haler u svom romanesknom prvijencu ratnu traumu više generacija ispisuje sigurnim rukopisom, bez politizacije, patetike i tekstualnih viškova. Njen prostorno i vremenski razveden, a opsegom i temom velik roman o ratu i zlu koje na različite načine ulazi u naš svijet, u suštini je vrlo osobna pripovijest o odrastanju i dvama naraštajima mudrih žena. "Nadohvat" je autentičan dokument ruralnog življenja banijskog kraja u neprestanom izmjenjivanju ratova i poraća.

Ena Katarina Haler

Nadohvat

  • V.B.Z. 11/2019.
  • 462 str., meki uvez
  • ISBN 9789535201854
  • Cijena 119.00 kn

U realističkom ključu i s čestim lirskim momentima roman 'Nadohvat’ uvjerljivo prikazuje seoski život Banovine u duboko tragičnim okolnostima Drugog svjetskog rata. A onda se kadar s njihova najbližeg susjedstva širi na čitavo mjesto Zrin, toponim dotad znan tek kao sjedište plemića Šubića Zrinskih, dok se epizodno oživljava i salonsko ozračje ratnog Zagreba. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –