Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.05.2019.

Predstavljanje romana 'Schindlerov lift' Darka Cvijetića
Održava se
07.05.2019. u 19h

Predstavljanje romana "Schindlerov lift" bosanskohercegovačkog književnika Darka Cvijetića održat će se u utorak, 7. svibnja u 19 sati u Književnom klubu Booksa u Zagrebu, u organizaciji izdavačke kuće Buybook (Sarajevo-Zagreb).

O knjizi će s autorom razgovarati Buybookova urednica Kristina Ljevak.

Roman "Schindlerov lift" objavljen je krajem 2018. i prate ga izuzetne reakcije kritike, struke ali i najšire publike. Cvijetić nastavlja s preuzimanjem uloge onoga koji će bez dvojbe govoriti o zločinima počinjenim u njegovu mikro zavičaju.

S urušavanjem svijeta kakvog smo poznavali, urušio se i život u dva prijedorska solitera – dva glavna junaka ove potresne priče, u gradu koji je, kako sam autor kaže, rupa svijeta poznata po ratnim zločincima, logorima i slikarima. U tim soliterima, dok nisu postali oblakoderi smrti, zajednički su se proslavljale radničke pobjede i unapređenja. Danas radnika/ca više nema, potonuli su u naciju i ostali punih pluća vode. K omšije su pogubile komšije, nakon razmjene sličica u djetinjstvu, nekadašnji drugovi mijenjali su mrtve i ranjene na liniji razdvajanja, a majke su djecu pronalazile u sekundarnim masovnim grobnicama, nakon što bi im, odbijajući da vjeruju kako su mrtvi, spremale večeru i čekale vijest o njima...

Darko Cvijetić rođen je 11. siječnja 1968. godine u mjestu Ljubija Rudnik. Redatelj je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Pjesme i priče prevođene su mu na francuski, engleski, njemački, slovenski, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš. Od 2013. godine uređuje književni blog Hypomnemata. Objavio desetak knjiga poezije, knjigu priča, u pozorištu režirao od Becketta do Čehova, te igrao Raskoljnikova, Borisa Davidoviča, Estragona... Uvršten je u uži izbor za nagradu „Europski pjesnik slobode". Član je P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine i Društva pisaca BiH. Izučio je Vrtlarstvo kod Majstora Ivana Obrenova. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –