Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2020.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Revolucionar' Stjepana Bajića
Održava se
21.02.2020. u 19:30h

Predstavljanje prve samostalne zbirke pjesama "Revolucionar" Stjepana Bajića, dobitnika nagrade Zdravko Pucak Grada Karlovca i Matice hrvatske za 2019. godinu, održat će se u petak 21. veljače u 19:30 u Knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb).

O knjizi će govoriti urednica Draženka Polović, kritičarka Darija Žilić, članica žirija Neda Omrčen i predsjednik žirija Krešimir Bagić, koji je o "Revolucionaru" napisao sljedeće riječi: 

"Bajićev je paradoksalni revolucionar možda autentični junak našeg doba i našeg prostora – sve promatra, o svemu ima mišljenje, ali u malo čemu sudjeluje: distanciran je, ovlašno prelazi preko stvari i događaja i bez kompleksa ih prilagođava svome iskustvu i svjetonazoru."

O autoru:

Stjepan Bajić rođen je 17. siječnja 1995. u Zagrebu, studira povijest na Filozofskom fakultetu. Pisao je recenzije knjiga za portal Ziher.hr, a poeziju je objavljivao u Kritičnoj masi, Arsu, Republici, Ajfelovom mostu te kod "čovjeka-časopisa" Željka Belinića. Ušao je u širi izbor za nagradu Na vrh jezika, a sa zbirkom pjesama "Revolucionar" osvojio je nagradu „Zdravko Pucak“ Grada Karlovca i Matice hrvatske. S istom zbirkom ušao je u top 10 za nagradu "Mak Dizdar". Na Facebooku uređuje stranicu Društvo živih Pjesnika, gdje svaki dan okači jednu pjesmu za koju smatra da bi svi trebali znati napamet.

Stjepan Bajić

Revolucionar

  • Matica hrvatska Karlovac 05/2019.
  • 105 str., meki uvez
  • ISBN 9789536018581
  • Cijena 70.00 kn

Njegov je lirski subjekt samodopadan i narcisoidan – stalno govori ja, izmišlja si pseudonime, oblikuje nekakvu frajersku biografiju u kojoj važne uloge imaju ulica, razni popkulturni proizvodi i nekonvencionalni jezik. Bajićev je paradoksalni revolucionar možda autentični junak našeg doba i našeg prostora – sve promatra, o svemu ima mišljenje, ali u malo čemu sudjeluje...

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –