Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: PROMO • 11.11.2020.

PREMIUM PROGRAM ove godine bogatiji i kreativniji u izboru kanala komunikacije s publikom
Održava se
10.-15.11.2020.

Knjiga svima i svuda - Premium program; foto: ZNK HGK

Projekt Zajednice nakladnika i knjižara HGK pod nazivom "Knjiga svima i svuda" omogućit će ljubiteljima pisane riječi, koji su ove godine zbog epidemiološke situacije ostali zakinuti za najveći domaći sajam knjiga, priliku da ipak kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama.

Kroz projekt će se sajamske aktivnosti preseliti online od 10. do 15. studenoga 2020., a više od 120 knjižara diljem Hrvatske nudit će knjige s popustima od 20 do čak 90 posto.

Ali, projekt „Knjiga svima i svuda“ nisu samo popusti i prodaja knjiga.

I u ovu akciju, Zajednica nakladnika i knjižara HGK uklopila je kulturni program kojeg svake godine organizira za vrijeme trajanja Interlibera, a pod imenom - PREMIUM PROGRAM.

Knjiga svima i svuda - Premium program; foto: ZNK HGK

Ovogodišnji se, uglavnom, odvija na daljinu i to većinom na Trećem programu HRTa, dok se manji dio organizira uživo i to u Knjižnici Grada Zagreba 'Marija Jurić Zagorka' i to u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom. Program su ove godine odabrao i pripremio trio istaknutih urednika i autora Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar.

Osim na HRTu, program će biti dostupan i preko ZNK YouTube kanala kao i na stranicama 24 sata i Expressa. No, prije toga će tri nova formata imati premijeru na HRT3.

Središnji format Hitno, preporučeno: knjiga u polasatnom trajanju će, u vidu klasične književne promocije u kojoj sudjeluje autor, moderator i predstavljač ili više njih, predstaviti prozne novitete. Bit će to romani koji još nisu imali značajnije TV predstavljanje niti zagrebačke promocije - "Sinovi, kćeri" Ivane Bodrožić, "Mladenka kostonoga" Želimira Periša, "Devet života gospođe Adele" Nade Gašić i "Putujuće kazalište" Zorana Ferića. U istom formatu bit će predstavljena i publicistička knjiga povjesničara Miroslava Akmadže "Franjo Kuharić: kardinal i vlast" i strip autor, Danijel Žeželj, sa svojom "Fractaliom", posvećenoj Van Goghu.

Za ovu priliku patentiran je i kratki format Zona ozona koji predstavlja sedam suvremenih pjesnika kratkim uvodom i poezijom u njihovoj izvedbi u trajanju od nekoliko minuta i tako bogati arhivu snimaka autora koja je upotrebljiva u različitim situacijama, od festivalskih, do promotivnih, za TV kalendar ili pak u monografske svrhe. Tako su, uz kratak uvod predstavljača, snimljeni i arhivirani: Monika Herceg, Alen Brlek, Dorta Jagić, Miroslav Kirin, Žarko Jovanovski, Evelina Rudan i Marko Tomaš.

Treći format je Mali odmor koji traje, kao što mu ime kaže, pet minuta, a predstavlja slikovnice u terminu nakon završene TV škole. U njemu će biti predstavljene slikovnice kao zajednički rad pisaca i ilustratora, i baš će se inzistirati na kreativnoj suradnji i međuigri. U parovima će tako nastupiti Mladen Kopjar i Davor Pavelić, Roman Simić i Manuel Šumberac, Silvija Šesto i Vanda Čižmek, dvije Jelene, Pervan i Brezovec.

Knjiga svima i svuda - Premium program; foto: ZNK HGK

Zaključna, retrospektivna emisija će prikazati još predstavljanja knjiga koje će integralno biti prikazane na YouTube kanalu ZNK.

Na istom kanalu će se pojaviti i dva programa koja ZNK ostvaruje u suradnji s hrvatskim P.E.N. centrom, predstavljanje roman nagrađenog NIN-ovom nagradom „Pas i kontrabas“ Saše Ilića i predstavljanje dragocjenog prevoditelja s hrvatskog na engleski i znalca književnosti, Willa Firtha, koji će sudjelovati i u predstavljanju sabranih djela Bekima Sejranovića.

Naravno, ovo ni izbliza nije sav Premium program, zato, pratite platformu Knjiga svima i svuda i njezine ekstenzije, uključite se u multišering svojim stranicama i FBookom, učinimo da knjiga bude dostupna svima i svuda, što je i agenda platforme.

Raspored programa dostupan je ovdje .

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –