Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.07.2020.

Priče za Milenu - Komemoracija za Milenu Benini
Održava se
02.07.2020. u 18h

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak 2. srpnja od 18-20 sati, u Booksi (Martićeva 14a, Zagreb), u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere.

Istaknuta spisateljica, prevoditeljica i feministica Milena Benini preminula je 4. lipnja 2020., u 54. godini života, nakon kratke i teške bolesti.

Impresivan književni opus samo je dio ostavštine Milene Benini. Uz prijevode knjiga i stripova, tu su feministička i književna teorija, aktivizam, uređivanje te bogat i raznolik resume predavanja, javnih nastupa i spisateljskih radionica. 

O Mileninom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović.

No, kako je Milena svoje prste imala u mnogim pričama, feminističkim, esefičnim, književnim, životnim, pa i u onoj Booksinoj, na komemoraciji će svi koji to žele moći podijeliti svoju priču o Mileni Benini - dugogodišnji prijatelji, suradnici i čitatelji kojima su Milenine riječi utjecale na život, svi su dobrodošli u Booksu podijeliti svoju priču o Mileni. 

Razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –