Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 13.07.2015.

Prijavite se i udomite kućicu-knjižnicu!

Zaklada Slagalica iz Osijeka pokreće inicijativu „Udomite kućicu-knjižnicu“. U želji da promovira vrijednosti čitanja i darivanja Zaklada će postaviti 3 drvene kućice-knjižnice na 3 lokacije u Osijeku. Za to su im potrebni partneri, „udomitelji“ koji će o kućicama skrbiti.

Udomitelji kućice mogu biti pojedinci ili grupe građana, lokalne udruge ili mjesni odbori koji žele postaviti kućicu-knjižnicu u svojem naselju, parku, dvorištu. Kućice popunite rabljenim knjigama koje želite razmijeniti sa svojim susjedima po principu „posudi – pročitaj – vrati“ ili „vrati drugu, svoju knjigu“.

Udomitelji se brinu o kućicama i paze da u kućicama uvijek ima dovoljno knjiga za pročitati i posuditi.

Male knjižnice mogu biti tematske: možete ih napuniti knjigama za djecu, ako je kućica smještena u blizini dječjeg igrališta ili knjigama o sportu, ako je kućica pored sportskih terena; ili pak jednostavno ih napunite knjigama različitog sadržaja za sve ukuse i uzraste, posebno ako je kućica u lokalnom parku, na trgu, na mjestu gdje se okupljaju građani vašeg naselja.

Knjige trebaju biti primjerenog sadržaja i o tome trebaju brinuti udomitelji. Idealna mjesta za kućice-knjižnice: dječja igrališta, sportski tereni, kupališta, lokani parkovi, trgovi, tržnice...

Kućice-knjižnice su izradili članovi i članice Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost iz Osijeka od recikliranih materijala, a bit će dodijeljene putem ovog javnog poziva. Grad Osijek i Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek podržavaju inicijativu jer i sami žele grad u kojem građani njeguju kulturu čitanja.

Prijavite se i udomite kućicu-knjižnicu ili napravite sami svoju kućicu a Zaklada Slagalica će vam pomoći da je postavite!

Prijaviti se možete tako što ćete popuniti obrazac za prijavu, koji možete potražiti na stranicama Zaklade.

Rok za prijavu: 27. srpnja 2015.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –