Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.10.2009.

Proglašeni dobitinici književne nagrade 'Drago Gervais' za 2009.

Književnu nagradu grada Rijeke "Drago Gervais" za 2009. dobili su Robert Bebek i Nada Galant.

Robert Bebek iz Rijeke nagrađen je u kategoriji neobjavljena književnog djela za zbirku pjesama "Vulkano", a Nada Galant iz Žminja u kategoriji objavljena djela na nekom od idioma čakavskog narječja i to za zbirku pjesama "Neka buo".

Na natječaj su prispjela ukupno 62 rukopisa i 15 objavljenih književnih djela iz cijele Hrvatske. Odbor nagrade proglasio je nevaljanima četiri rukopisa jer nisu poštovani natječajni uvjeti.

Nagrada se sastoji od novčane svote od po 20.000 kuna neto u objema kategorijama i posebnog priznanja. Autoru neobjavljena književnog djela objavljuje se nagrađeni rad na teret proračuna grada Rijeke.

Književna nagrada "Drago Gervais" utemeljena je u počast književniku Dragi Gervaisu, 1961. u bivšoj riječkoj općini kao najviše književno priznanje toga kraja. Do 1974. dodjeljivala se svake, a od tada svake druge godine.

Namjera je utemeljitelja nagradom potvrditi tradicionalnu ulogu Rijeke kao kulturnoga središta, potaknuti književno stvaralaštvo u Rijeci i povezati ga s nacionalnom književnom scenom i globalnim književnim trendovima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –