Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Književna nagrada Drago Gervais ×

Vijest • 27.09.2017.

Dobitnici Književne nagrade Drago Gervais 2017.

Dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela je Darko Šeparović za roman 'Krvotok'. U kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskoga narječja dobitnik je Krešimir Stanišić za zbirku pjesama 'Porat uspomenov'.
Najava • 16.10.2015.

Svečana dodjela Književne nagrade Drago Gervais za 2015. godinu

Svečana dodjela Književne nagrade Drago Gervais za 2015. godinu održat će se u petak 16. listopada u Gradskoj vijećnici u Rijeci. Istog dana u 18 sati u Filodrammatici će biti održan i susret s pobjednikom u kategoriji neobjavljenog romana Sebastianom Antoniom Kukavicom.
Vijest • 05.10.2015.

Sebastian Antonio Kukavica i Katica Ivanišević dobitnici nagrade Drago Gervais za 2015.

U kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela dobitnik je Sebastian Antonio Kukavica dok je u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika dobitnica Katica Ivanišević.
Vijest • 27.09.2013.

Dobitnici Književne nagrade Drago Gervais za 2013. godinu

Dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2013. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog književnog djela je roman "Štakorbar", autora Željka Špoljara, a u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekome od idioma čakavskog narječja, zbirka pjesama "Barka na vezu", autora Nikole Kraljića.
Vijest • 26.04.2011.

Javni natječaj za dodjelu Književne nagrade Drago Gervais 2011.g.

Grad Rijeka dodjeljuje književnu nagradu Drago Gervais za iznimna postignuća na području književnog stvaralaštva. Nagrada se dodjeljuje za: 1. za najbolje neobjavljeno književno djelo; 2. za najbolje objavljeno književno djelo na nekom od idioma čakavskog narječja hrvatskog jezika.