Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.11.2018.

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića
Održava se
10.11.2018. u 18h

Predstavljanje romana "Krvotok" Darka Šeparovića, dobitnika Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa, održat će se u subotu 10. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.

Uz autora, na predstavljanju sudjeluje i lingvistica Irina Masnikosa...

Prosudbeno povjerenstvo pri dodjeli nagrade istaknulo je kako je u raspravi naglašeno da se predloženi rukopis izdvaja svojom inovativnošću i provokativnošću. Tematski, riječ je o rukopisu koji će privući i zadržati čitateljevu pažnju. I to prije svega smjelim, i uglavnom uspjelim, izborom i slaganjem motiva, te posezanjem za izazovnijim načinima građenja kompozicije, izmjenom pripovjedačkih perspektiva, odstupanjem od očekivanih kronologičkih sljedova i rasporeda događaja. Osnovne fabularne linije sijeku se neočekivanim podudarnostima za koje se ne može jednoznačno odrediti prethode li zapletu – pa ih se pronalazi, ili mu slijede – pa ih se stvara.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012., a rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i oknjižen 2015. Trenutno živi u Zagrebu.

Roman je objavila Gradska knjižnica Rijeka, urednik je Edo Popović, lektor i korektor Dario Abram, autor naslovnice Igor Sladoljev, a dizajna Jelena Babić.

Darko Šeparović

Krvotok

  • Gradska knjižnica Rijeka 10/2018.
  • 113 str. , meki uvez
  • ISBN 9789535924517
  • Cijena 0.00 kn

Koliko svatko od nas, prepričavajući trenutke iz vlastitih života, zapravo oduzima ili dodaje? Ideja 'Krvotoka' je da pred čitatelja, koji dolazi iz jedne vrlo objektivne pozicije, postavi tri narativna rukavca koja većim dijelom pričaju istu priču, a na čitatelju je da pokuša odgonetnuti čija je priča istinita i je li uopće netko od pripovjedača u pravu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –