Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darko Šeparović ×

Najava • 20.11.2019.

Zaron u Planetariju Tehničkog muzeja - poezija pod zvjezdanim nebom

Zaron je projekt čitanja poezije uz eksperimentalnu glazbenu pratnju kroz koji se predstavljaju opusi suvremenih pjesnika/inja. Nakon prošlogodišnjih nastupa u ITD-u, Zaron ove godine nastupa u prostoru Planetarija Tehničkog muzeja u kojem će se čitati u mraku pod zvjezdanim nebom.
Najava • 31.05.2019.

Književni petak: Književnost s otoka

Tribina Književni petak posvećena je Književnosti s otoka. O tradicija naše 'otočke' književnosti, koja je bogata, ali i nedovoljno poznata, govorit će troje izuzetnih pisaca, bodula zatočenih na privremenom radu u Zagrebu: Sanja Baković (Bol, Brač), Lara Mitraković (Komiža, Vis), Darko Šeparović (Vela Luka, Korčula).
Najava • 26.01.2019.

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića održat će se u subotu 26. siječnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu, krvi, otoku, Lisabonu i lovostaju plave ribe na promociji će govoriti pjesnikinja i književna kritičarka Lucija Butković, Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka i sam autor, a čitavu ceremoniju moderirat će Andrija Škare.
Najava • 10.11.2018.

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića, dobitnika Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa, održat će se u subotu 10. studenog u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.
Najava • 07.07.2018.

Ljeto u MSU: Lara Mitraković & Darko Šeparović

Ljeto u MSU ide dalje, a u subotu 7. srpnja očekuje vas još jedna književna večer na kojoj će gostovati Lara Mitraković i Darko Šeparovi, bez sumnje dvoje najboljih mladih pjesnika poteklih s jadranskih otoka, a s njima će Andrija Škare razgovarati o moru, vjetrovima, izolaciji, ribi, zimi na otoku...
Najava • 09.02.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot'

Predstavljanje zbirke poezije Darka Šeparovića 'Autopilot', dobitnika nagrade Na vrh jezika 2014/15, održat će se u utorak 9. veljače u caffe baru U dvorištu. Knjigu će uz autora predstaviti Dinko Kreho, Sven Popović i Kruno Lokotar.