Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darko Šeparović ×

Najava • 31.05.2019.

Književni petak: Književnost s otoka

Tribina Književni petak posvećena je Književnosti s otoka. O tradicija naše 'otočke' književnosti, koja je bogata, ali i nedovoljno poznata, govorit će troje izuzetnih pisaca, bodula zatočenih na privremenom radu u Zagrebu: Sanja Baković (Bol, Brač), Lara Mitraković (Komiža, Vis), Darko Šeparović (Vela Luka, Korčula).
Najava • 26.01.2019.

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića održat će se u subotu 26. siječnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu, krvi, otoku, Lisabonu i lovostaju plave ribe na promociji će govoriti pjesnikinja i književna kritičarka Lucija Butković, Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka i sam autor, a čitavu ceremoniju moderirat će Andrija Škare.
Najava • 10.11.2018.

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića, dobitnika Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa, održat će se u subotu 10. studenog u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.
Najava • 07.07.2018.

Ljeto u MSU: Lara Mitraković & Darko Šeparović

Ljeto u MSU ide dalje, a u subotu 7. srpnja očekuje vas još jedna književna večer na kojoj će gostovati Lara Mitraković i Darko Šeparovi, bez sumnje dvoje najboljih mladih pjesnika poteklih s jadranskih otoka, a s njima će Andrija Škare razgovarati o moru, vjetrovima, izolaciji, ribi, zimi na otoku...
Razgovor • 01.01.2018.

Marijo Glavaš : Poezija je automobil koji je jučer prošao ulicom koju nisam odabrao jer mi se išlo kraćim putem

Imam već neko vrijeme gadan osjećaj u grlu i želucu koji me drži u uvjerenju kako može ne znam kako važna vijest biti objavljena na svim portalima, u novinama, na radiju, televiziji, ne znam što se može dogoditi, ali prosječnom čovjeku današnjice ništa neće biti važnije od rezolucije prednje selfie kamere smartphonea. To je trenutno najvažnija stvar na ovoj čestici prašine na kojoj smo se namnožili.
Najava • 01.02.2016.

Knjiga ili život - raspored emitiranja (1.2. - 4.2.2016.)

U novim epizodama emisije Knjiga ili život saznat ćemo koja je to najveća tajna dječje književnosti u Hrvatskoj, upoznati pjesnika i arhitekta Darka Šeparovića, saznati kako promijeniti život po uputama Petera Sloterdijka i kako se protiv društvenih anomalija boriti satirom.