Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Darko Šeparović ×

PODCAST • 21.04.2020.

PODCAST: Darko Šeparović čita ulomak iz romana 'Pristanište'

Darko Šeparović čita ulomak iz neobjavljenog romana 'Pristanište'. Priča je to o čovjeku koji gradi brod u kući, a gradi ga na način da skida drvene podove kuće i kako brod raste tako njegova kuća nestaje. Jedan dan odluči odmarati od gradnje broda i provesti ga onako kako je provodio dane prije nego je započeo gradnju broda.
Najava • 20.11.2019.

Zaron u Planetariju Tehničkog muzeja - poezija pod zvjezdanim nebom

Zaron je projekt čitanja poezije uz eksperimentalnu glazbenu pratnju kroz koji se predstavljaju opusi suvremenih pjesnika/inja. Nakon prošlogodišnjih nastupa u ITD-u, Zaron ove godine nastupa u prostoru Planetarija Tehničkog muzeja u kojem će se čitati u mraku pod zvjezdanim nebom.
Najava • 31.05.2019.

Književni petak: Književnost s otoka

Tribina Književni petak posvećena je Književnosti s otoka. O tradicija naše 'otočke' književnosti, koja je bogata, ali i nedovoljno poznata, govorit će troje izuzetnih pisaca, bodula zatočenih na privremenom radu u Zagrebu: Sanja Baković (Bol, Brač), Lara Mitraković (Komiža, Vis), Darko Šeparović (Vela Luka, Korčula).
Najava • 26.01.2019.

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića

Promocija knjige 'Krvotok' Darka Šeparovića održat će se u subotu 26. siječnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu, krvi, otoku, Lisabonu i lovostaju plave ribe na promociji će govoriti pjesnikinja i književna kritičarka Lucija Butković, Kristian Benić iz Gradske knjižnice Rijeka i sam autor, a čitavu ceremoniju moderirat će Andrija Škare.
Najava • 10.11.2018.

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića

Predstavljanje romana 'Krvotok' Darka Šeparovića, dobitnika Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa, održat će se u subotu 10. studenog u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka.
Razgovor • 08.02.2016.

Darko Šeparović : Ljubav je juha od hobotnice

Svaki pisac mora podjednako osluškivati svoje suvremenike kao i, recimo, Marka Marulića, koji je davno prije bio glas generacije. Generacijski trenutak se osjeti u bilo kojem tekstu kojeg netko danas napiše. Sve napisano nastaje u određenom kontekstu, samo je pitanje hoće li tekst kao takav imati jednaku snagu kad se njegov kontekst promijeni, za sat-dva ili sto godina. To je možda granica dobre i loše...
Najava • 01.02.2016.

Knjiga ili život - raspored emitiranja (1.2. - 4.2.2016.)

U novim epizodama emisije Knjiga ili život saznat ćemo koja je to najveća tajna dječje književnosti u Hrvatskoj, upoznati pjesnika i arhitekta Darka Šeparovića, saznati kako promijeniti život po uputama Petera Sloterdijka i kako se protiv društvenih anomalija boriti satirom.