Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 18.11.2019.

Zaron u Planetariju Tehničkog muzeja - poezija pod zvjezdanim nebom
Održava se
20.11.2019. u 19:30h

U srijedu 20. studenog u 19,30 sati u Planetariju Tehničkog muzeja održat će se nastup Zarona. Zaron je projekt čitanja poezije uz eksperimentalnu glazbenu pratnju kroz koji se predstavljaju opusi suvremenih pjesnika/inja. Namjera projekta je pokušati istražiti moguće relacije između atmosfere koju proizvodi glazba i pročitana poezija te slušatelja koji se istodobno susreću s glazbenim i poetskim poljem.

Nakon prošlogodišnjih nastupa u ITD-u, Zaron ove godine nastupa u prostoru Planetarija Tehničkog muzeja u kojem će se izvedba odvijati u mraku pod zvjezdanim nebom.

Alen Brlek predstavit će pjesme iz nove, treće po redu zbirke "Sang". Lucija Butković čitat će nove pjesme. Emil Andreis uživo će izvoditi glazbu. Zaronite.

– Zaron Live najava –

Krvotok Šeparović Darko

Zaron je glazbeno-poetski projekt koju su 2016. pokrenuli Emil Andreis i Darko Šeparović, autor zbirke pjesama "Autopilot" i romana "KrvOtok", a ubrzo nakon toga skupini se pridružuju i Alen Brlek, autor zbirki pjesama "Metakmorfoze", "Pratišina" i novoizdane "Sang te" Lucija Butković, autorica zbirke pjesama "Vučji sat".

Namjera projekta je spojiti pročitanu poeziju s glazbom da bi se dobila atmosfera koju slušatelj doživljava dok prisustvuje izvođenju uživo. Velik naglasak stavlja se na slušanje te se prema tome odabiru prostori pogodni za nastup, čime se postiže dodatna dimenzija, a svaki nastup Zarona zadobiva svoj karakter, drugačiji sa svakom novom izvedbom.

– Zaron u Teatru &TD 2018. –

Zaron je uz nekoliko manjih nastupa u Zagrebu imao dva veća nastupa u polukružnoj dvorani ITDa, a gostovao je u Zadru u Knjigozemskoj, u Šibeniku u NARančastoj zgradi te u Sisku u gradskoj galeriji Striegl.

– Zaron u Zadru - Knjigozemska 2017. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –