Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 21.04.2020.

PODCAST: Darko Šeparović čita ulomak iz romana 'Pristanište'

Darko Šeparović čita ulomak iz romana Pristanište, koji bi trebao biti objavljen pred ljeto 2020. u izdanju nakladničke kuće Fraktura. Priča je to o čovjeku koji gradi brod u kući, a gradi ga na način da skida drvene podove kuće i kako brod raste tako njegova kuća nestaje. 

Pročitani ulomak dio je desetog poglavlja u kojem glavni lik odluči jedan dan odmarati od gradnje broda i provesti ga onako kako je provodio dane prije nego je započeo gradnju broda.

– PODCAST: Darko Šeparović čita ulomak iz romana 'Pristaništa' –

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com... Za rukopis "Privikavanje" pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012., a rukopis "Autopilot" nagrađen je nagradom Na vrh jezika i oknjižen 2015. Za rukopis romana "Krvotok" (Gradska knjižnica Rijeka, 2018) nagrađen je književnom nagradom Drago Gervais 2017. koju dodjeljuje grad Rijeka. Trenutno živi u Zagrebu. 

Snimio: Darko Šeparović
Obrada zvuka: Lobodeša
Urednica: Iva Perković

Darko Šeparović

Pristanište

  • Fraktura 11/2020.
  • 144 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533582924

Darko Šeparović pjesnik je u proznim cipelama, a njegovo se pjesničko zaleđe itekako osjeća i u njegovu drugom romanu. 'Pristanište' je gusta priča o ljubavi i zabludi, o samoći i upornosti; promišljenim stilom ispričana priča koja teče i osvaja. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –