Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 06.11.2014.

Proglašenje pobjednika v|b|z & TISAKmedia književne nagrade
Održava se
11.11.2014.

Proglašenje pobjednika v|b|z & TISAKmedia književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2014. godine održat će se u utorak, 11. studenoga 2014. godine s početkom u 20 sati u Kući za ljude i umjetnost Lauba (Baruna Filipovića 23a).

U drugom krugu selekcije članovi V.B.Z.-ova žirija Zoran Ferić (predsjednik), Julijana Matanović, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina i Mile Stojić, između 12 finalista odabrali su šest romana koji se svojom kvalitetom i originalnošću izdvajaju od ostalih:

1. Slana zemlja, šifra: 0810957
2. Brdo, šifra: crvendać u boci
3. Kratki roman o mnjenju kukuruza, šifra: KRORK2014
4. Rat za peti okus, šifra: 321 more
5. Crni kaput, šifra: ćoFi
6. Sjever je mjesto tame, šifra: Gary Light

Za V.B.Z. - TISAK MEDIA književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2014., koja se sastoji od objavljivanja pobjedničkog romana i novčanog iznosa od 100.000 kuna, ove se godine prijavilo čak 137 autora koji su svoje rukopise slali pod šifrom.

Nagrada se dodjeljuje već jedanaesti put i dosad su je dobili brojni poznati pisci iz regije, ali i nepoznati koje je upravo ova nagrada afirmirala na književnoj sceni. U vremenima kada se književne nagrade gase, a razumijevanja za kulturu je sve manje, ovakva je nagrada izuzetan poticaj oživljavanju književne scene.

Nagrada, čiji su glavni pokrovitelji Tisak media i Jana, voda s porukom, bit će dodijeljena 11. studenoga u Laubi, a sljedećeg će dana na Interliberu biti predstavljen pobjednički roman. Roman će za vrijeme Interlibera biti u ekskluzivnoj prodaji na štandovima V.B.Z.-a te na svim kioscima Tiska i u knjižarama V.B.Z.-a i Tisak media centrima.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –