Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 13.04.2005.

Proljetni noviteti iz V.B.Z.-a

Zagrebački nakladnik V.B.Z. po običaju svoje novitete u knjižare isporučuje u seriji, a ranoproljetna šihta donosi “Zavođenje djeteta” Christiane Sanderson, “Umijeće disanja” Nancy Zi, “Razgovore sa slikarima” Branislava Glumca, “Najveće umove i ideje svih vremena” Willa Duranta, “Um i mozak” Jeffrey M.Schwartz i Sharon Begley te “Program izlječenja srčanih bolesti” Deana Ornisha.

“Zavođenje djeteta” Christiane Sanderson donosi uvid u tipičan razvoj dječje seksualnosti te roditeljima i učiteljima otkriva kako će ga razlikovati od atipičnog seksualnog razvoja i prepoznati znakove koji upućuju na seksualno zlostavljanje.

“Umijeće disanja” Nancy Zi klasično je djelo koje poučiava kako dah pretvoriti u životnu energiju te ostvariti savršenu ravnotežu tijela, uma i duha. Nancy Zi, operna pjevačica i poznavateljica chi kunga, uvodi čitatelje u umijeće disanja putem šest jednostavnih pouka.

U knjizi “Razgovori sa slikarima” Branislav Glumac stvara opću sliku vremena, pruža uvid u načine razmišljanja likovnih umjetnika, u njihovo zaziranje od ponuđenih misli ili naprotiv u razračunavanje s ponuđenim stavovima.

“Najveći umovi i ideje svih vremena” Willa Duranta mudra je i duhovita zbirka najvećih misli, umova i knjiga svih vremena navedenih na pristupačan i jezgrovit. Pred čitateljima je sažet izbor najznačajnijeg svjetskog znanja, od »Stotinu najboljih knjiga« do »Deset najvećih mislilaca« i »Deset najvećih pjesnika«.

“Um i mozak” Jeffrey M.Schwartz i Sharon Begley, djelo utemeljeno na dvadesetogodišnjem istraživanju, opovrgava dugogodišnje stajalište konvencionalne znanosti da je »um« tek iluzija, popratna pojava elektrokemijske aktivnosti u tjelesnom mozgu. Ovo značajno djelo, tvrdi upravo suprotno: da um doista postoji sâm za sebe.

“Program izlječenja srčane bolesti” Deana Ornisha rad je liječnika čiji su pacijenti već na kraju prve godine tretmana izjavili da im se bol u grudima potpuno povukla: kod 82 posto pacijenata arterijske su se naslage počele smanjivati. Poboljšanje su osjetili gotovo odmah, a danas se osjećaju sjajno.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –