Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.03.2022.

Promocija časopisa Meridijani i knjige UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu
Održava se
11.03.2022. u 19h

Promocija novog, 220. broja časopisa Meridijani s glavnom hrvatskom temom „Riznica Međimurja“ (novi dio Muzeja Međimurja Čakovec – muzej nematerijalne baštine), kao i nove knjige „UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu“, održat će se u petak 11. ožujka u 19 sati u Muzeju Međimurja Čakovec. 

Novi broj časopisa i knjigu predstavit će Hrvoje Dečak, glavni novinar i pomoćnik urednice, izv. prof. dr. sc. Tihomir Marjanac, geolog, dugogodišnji profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu (sada u mirovini) i Petra Somek, urednica i direktorica izdavačke kuće Meridijani. Svoj dolazak je potvrdio i župan Matija Posavec.

Knjiga u izdanju Meridijana „UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu“, nadovezuje se na raniju knjigu iz 2013., „UNESCO – Sva blaga svijeta“, koja je rasprodana. U međuvremenu je Popis svjetske materijalne baštine narastao na 1121 lokalitet (do kraja 2020.). Svako dobro za koje je UNESCO zaključio da ima izvanredne univerzalne vrijednosti prema nekom od deset propisanih kriterija u knjizi je predstavljeno kratkim opisom. Lokaliteti su radi lakše preglednosti predstavljeni po državama svijeta u kojima se nalaze, i to po abecedi. Uz kratke autorske tekstove o lokalitetima koje su napisali Branko Kladarin, Višnja Grabovac i Petra Somek, knjigu krasi i više od 400 kvalitetnih fotografija. 

Svi u publici dobit će novi broj Meridijana na dar, a knjige će se moći nabaviti po promotivnim cijenama! Prema novim mjerama COVID potvrde nisu potrebne.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –