Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Meridijani ×

Najava • 20.05.2022.

Promocija knjige 'Parkovi – spona gradova i prirode'

Promocija najnovije knjige u zajedničkom izdanju Javne ustanove Međimurska priroda i izdavačke kuće Meridijani 'Parkovi – spona gradova i prirode' održat će se u petak 20. svibnja u Riznici Međimurja u Čakovcu. Knjigu koja govori o važnosti urbanih parkova u cjelokupnoj slici prirode predstavit će Petra Somek i Siniša Golub, ravnatelj JU Međimurska priroda.
Najava • 11.03.2022.

Promocija časopisa Meridijani i knjige UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu

Promocija novog, 220. broja časopisa Meridijani s glavnom hrvatskom temom 'Riznica Međimurja', kao i nove knjige 'UNESCO – Vodič kroz svjetsku baštinu', održat će se u petak 11. ožujka u Muzeju Međimurja Čakovec. Novi broj časopisa i knjigu predstavit će Hrvoje Dečak, Tihomir Marjanac i Petra Somek.
Najava • 28.05.2020.

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc'

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc (kolumne, kritike i ogledi)' održat će se u četvrtak 28. svibnja u Domu mladih u Koprivnici, na dvorišnoj terasi. O knjizi će govoriti Dragutin Feletar, Petra Somek, Željko Krušelj i Dijana Sabolović-Krajina.
Najava • 09.04.2019.

Predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'

Međimurska palača turizma i izdavačka kuća Meridijani pozivaju na javno predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'. Na predstavljanju će biti govora o rijeci Dravi, o otoku Malti, o opasnim vulkanima kod Napulja, o posljednjoj Sijerkovićevoj temi... a urednica časopisa Petra Somek dati će i neke preporuke koje knjige čitati u 2019. godini.
Najava • 07.03.2019.

Meridijani predstavljaju knjigu ekohistorijskih ogleda Drage Roksandića 'Čovjek i prostor - čovjek u okolišu'

U četvrtak 7. ožujka 2019. godine u 12 sati u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14) nakladnička kuća Meridijani iz Samobora predstavit će knjigu ekohistorijskih ogleda Drage Roksandića 'Čovjek i prostor - čovjek u okolišu'.