Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.12.2017.

Promocija knjige 'Baršunasta truba' Nataše Hrupec
Održava se
15.12.2017. u 18h

Promocija knjige “Baršunasta truba”, zbirke kratkih priča autorice Nataše Hrupec u izdanju Teatra poezije, održat će se u petak 15. prosinca u 18 sati u Galeriji Crafters Lav (Opatička 2, Zagreb).

Na promociji će govoriti: Tonko Maroević, Goran Matović, Irena Šekez Sestrić (Teatar poezije), Diana Sokolić (grafičko oblikovanje naslovnice i oprema), Suzana Matić, Goran Lovrenčić, Marijana Lovrenčić, Dario Hrupec i Nataša Hrupec.

Za glazbenu dionicu zadužen je Zdravko Dovedan Han, majstor francuske šansone.
 
“Zbirka kratkih priča ‘Baršunasta truba’ Nataše Hrupec oblikuje svijet u kojemu se susreću arhaično i artificijelno, ruralni motiv i bajkovita intonacija, svakodnevni prizor i njegov figurativni dvojnik. Autorica je četrdeset priča rasporedila u tri cjeline sugestivno ih naslovivši – Arhetipske, Dnevne i Iskorijenjene. Kratka je priča u izvedbi Nataše Hrupec izrazito asocijativna, dinamična i brza. K tome, bogata je aluzijama na književnost i umjetnost te raznovrsnim pop kulturnim citatima koji, uz ostalo, preosmišljavaju stihove A. Dedića, J. Dassina ili S. Gainsbourga. U ritmu se prepoznaje snaga, izdržljivost kreatora, tu progovara podsvijest i osjećajnost koja čitatelja neprestano drži koji centimetar iznad zemlje – ritam je skladan, tečan i zarazan. Na koncu iz njega odjednom počinju izvirati dotad nepoznata suglasja, slike i značenja...” (Krešimir Bagić)

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –