Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.05.2009.

Promocija knjige 'Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad'
Održava se
21.05.2009.

Promocija knjige "Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad" održat će se u četvrtak, 21. svibnja 2009. s početkom u 12 sati, u café baru Kôta u Zagrebu (Medulićeva 20).

Knjiga predstavlja presjek recentne produkcije hrvatskog dizajna, a predstavit će je oba autora: svjetski teoretičar dizajna Victor Margolin i Fedja Vukić.

Knjiga "Croatian Design Now / Hrvatski dizajn sad"  izašla je u nakladi izdavačke kuće UPI 2M PLUS. Riječ je o kritičnom osvrtu Victora Margolina & Fedje Vukića na radove koji predstavljaju bogati uvid u recentnu produkciju dizajna u Hrvatskoj. Selekcija nastalih u razdoblju od 2005. do 2008. pripremljena je za ukupno 12 kategorija.

Više od 180 odabranih radova, koj isu prošli selekciju, svjedoče u prilog činjenici kako dizajn i dizajneri postaju standardno mjesto kulture i tržišne komunikacije u Hrvatskoj te kako je ovakva knjiga neophodna u istraživanju profila dizajna na ovim prostorima. Knjiga je pisana s tendencijom pozicioniranja hrvatskog dizajna u svjetskim okvirima. Kroz samu knjigu opisana su dizajnerska rješenja te način i nit vodilja koje predstavljaju određeni projekt.

Autori knjige su dvojica renomiranih stručnjaka - Victor Margolin, priznati svjetski stručnjak na području dizajna, pisac brojnih knjiga, stručnih članaka i publikacija vezanih uz dizajn i voditelj katedre za teoriju i i povijest dizajan na University of Ilinois u Chicagu; te Fedja Vukić, viši predavač na katedri za teoriju i povijest dizajna zagrebačkog Studija dizajna i autor više kritika, znanstvenih studija i radova na temu dizajna.

Knjiga je bogato ilustrirana, popraćena dvojezičnim tekstovima (hrvatski, engleski) i bit će internacionalno distribuirana te predstavlja značajan doprinos prepoznavanju posebnosti i kvalitete dizajna u Hrvatskoj.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –