Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.01.2019.

Promocija knjige 'Najzdravije namirnice svijeta' Georga Mateljana
Održava se
29.01.2019. u 18h

Promocija knjige "Najzdravije namirnice svijeta" autora Georga Mateljana (Mozaik knjiga, 2018) održat će se u utorak 29. siječnja u 18 sati u zagrebačkoj knjižari Hoću knjigu (Megastore) u Bogovićevoj ulici 7.

O knjizi će govoriti Vlasta Piližota, Branka Levaj i Željka Petrović.

Stručnjaci su ovu knjigu proglasili knjigom stoljeća, a nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost. U knjizi se nalazi popis 100 najzdravijih namirnica, od kojih veliku većinu možete naći u obližnjoj trgovini, uz upute kako ih na brz i jednostavan pripremiti u vlastitom domu.

Prvo izdanje knjige iz 2008., dobilo je nagradu „Josip Juraj Strossmayer“ (HAZU i ZV) kao najuspješnije znanstveno djelo i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku. Drugo izdanje je revidirano, ažurirano i prošireno prvo izdanje (sa 880 stranica) na 1064 stranice (17 novih poglavlja, 8 novih dodataka, 300 novih recepata…), i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina od kada je tiskano prvo izdanje. Ovom knjigom autor je omogućio i (običnim) ljudima koji nisu iz područja struke prehrambene tehnologije i nutricionizma, i svima onima koji pokušavaju sačuvati svoje zdravlje ili su bolesni, da na jednom mjestu imaju informacije koje su jasne, primjenjive i što je najvažnije pouzdane. 

Na hrvatskom izdanju ove knjige više od dvije godine radilo je 39 eminentnih stručnjaka sa 15 institucija iz cijele Hrvatske.

George Mateljan

Najzdravije namirnice svijeta

  • Prijevod: Vlasta Piližota, Grupa prevoditelja
  • Mozaik knjiga 01/2019.
  • 1064 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424714
  • Cijena 690.00 kn

Jedinstveni i sveobuhvatni priručnik 'Najzdravije namirnice svijeta' stručnjaci su proglasili knjigom stoljeća. Nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –