Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George Mateljan

Najzdravije namirnice svijeta

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Vlasta Piližota, Grupa prevoditelja
  • 01/2019.
  • 1064 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531424714
  • Cijena: 91.58 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jedinstveni i sveobuhvatni priručnik "Najzdravije namirnice svijeta" stručnjaci su proglasili knjigom stoljeća. Nastala je na temelju 30-godišnjeg istraživanja autora Georgea Mateljana i tima znanstvenika s najuglednijih sveučilišta, koji su proučavali namirnice iz više od 80 zemalja svijeta i otkrili kako one utječu na bolje zdravlje i dugovječnost.

Na temelju njihovih otkrića načinjena je ova knjiga koja otkriva sve prednosti 100 najzdravijih namirnica, od kojih veliku većinu možete naći u obližnjoj trgovini. Ovdje ćete doznati i 800 novih jednostavnih i brzih recepata koji čuvaju hranjive tvari u namirnicama, plan prehrane koji pomaže u mršavljenu i poboljšanju zdravlja te još mnogo toga.

Knjiga je prvi put objavljena 2007. godine, a 2008. je tiskana na hrvatskom jeziku. Iste godine dobila je nagradu "Josip Juraj Strossmayer" za najuspješnije znanstveno djelo i izdavački pothvat na hrvatskom jeziku, koju dodjeljuje HAZU. Ovo novo izdanje je revidirano, ažurirano i prošireno (sa 880 stranica) na 1064 stranice (17 novih poglavlja, 8 novih dodataka, 300 novih recepata…), i odražava sve što se dogodilo u području zdrave prehrane u zadnjih deset godina od kada je tiskano prvo izdanje. Najnovije studije pružaju cjelovitu informaciju o najzdravijim namirnicama svijeta, te uz ostale prednosti drugog izdanja mogu vam pomoći u održavanju zdravlja i prevenciji bolesti.

"Tijekom godina napisao sam recenzije mnogih knjiga, no nijedna me se nije dojmila kao Najzdravije namirnice svijeta. Ovo je pravo remek-djelo. Nikad nisam vidio toliko informacija o zdravoj prehrani skupljenih na jednome mjestu. Stvorivši ovaj vrhunski izvor znanja, Mateljan se može pohvaliti divljenja vrijednim dostignućem. Imajte ovu knjigu uza se i sve što možete poželjeti znati o prehrani za zdravlje i čisti užitak – od izbora namirnica pa do njihove pripreme – bit će vam nadohvat ruke. Kad bi se u svakoj kuhinji nalazio primjerak 'Najzdravijih namirnica svijeta', dobrobit za zdravlje bila bi golemih razmjera." - dr. David L. Katz, Medicinski fakultet pri Sveučilištu Yale, profesor i direktor Istraživačkog centra za prevenciju bolesti, osnivač i predsjednik globalne Inicijative za istinsko zdravlje, nutricionist i kolumnist u časopisu O, The Oprah Magazine

George Mateljan svjetski je poznati autor i rođeni Splićanin. U potrazi za najzdravijim namirnicama obišao je cijeli svijet, od Italije i Francuske, preko Turske, Indije, Kine i Japana pa sve do Aljaske, Kariba i Meksika. Na  putovanjima je otkrio čudesne namirnice te recepte za raznovrsna jela kojima možete obogatiti svoju prehranu i osjećati se odlično. George je osnivač i bivši vlasnik vodeće kompanije zdrave hrane u SAD-u. Nakon 30 godina uspješnog poslovanja, prodao je kompaniju i preselio se na Havaje, gdje je osnovao zakladu koja financira nezavisna znanstvena istraživanja o utjecaju hrane na ljudsko zdravlje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –