Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.02.2019.

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla'
Održava se
01.03.2019. u 11h

Hrvatski centar za dječju knjigu i Tehnički muzej Nikola Tesla pozivaju vas na promociju knjige "Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla", u petak 1. ožujka u 11 sati u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice (Starčevičeg trg 4, Zagreb).

O knjizi će govoriti voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabella Mauro,
autorica teksta Neda Staklarević i ilustratorica Ivana Guljašević.

Tehnički muzej Nikola Tesla krajem 2018. godine ponudio je najmlađoj publici nešto posve novo u svojoj ponudi muzejskih izdanja – vodič za djecu u obliku slikovnice "Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla", autorice muzejske savjetnice Nede Staklarević i ilustratorice Ivane Guljašević. U formi slikovnice opsega 36 stranica, slikom i tekstom ovaj vodič upoznaju djecu sa sadržajem muzeja, ujedno pozivajući roditelje, djedove i bake da sa njima dođu u muzej i uvjere se u sadržaje zbirki.

Slikovnica je podijeljena na dva dijela odnosno dva dana u kojima se radnja događa. Prvi dan rakun Riki i maca Barbara provode razgledavajući odjel Prometna sredstva i Rudnik, a drugi dan obilaze odjel Vatrogastva i Planetarij. Za glavne protagoniste ciljano su odabrane dvije životinje, djeci bliski likovi: rakun koji je iznimno radoznala i spretna životinja u ulozi posjetitelja stranca iz Amerike te maca Barbara u ulozi domaćice i kustosice Muzeja. 

Izdanje je namijenjeno djeci predškolskog uzrasta, polaznicima tzv. male škole te učenicima do četvrtog razreda osnovne škole. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –