Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 30.01.2006.

Promocija knjige "Umjetnost i istina"
Održava se
01.02.2006.

U Gliptoteci HAZU (Medvedgradska 2) u srijedu 1. veljače 2006. u 19 sati održati će se promocija knjige "Umjetnost i istina : O teoriji i metodi povijesti umjetnosti" Hansa Sedlmayra.

Na promociji knjige će biti nazočna kćer Hansa Sedlmayera gđa Susanne Gueritaud-Sedlmayr, povjesničarka umjetnosti i galeristica u Marseillu i ravnatelj Austrijskog kulturnog foruma u Zagrebu, g. Robert Szucsich. Knjigu će predstaviti Vladimir Gudac - autor pogovora knjige i Danijela Tkalec - nakladnica i prevoditeljica.

Prvo izdanje knjige "Umjetnost i istina : O teoriji i metodi povijesti umjetnosti" na njemačkom pojavilo se 1958. godine, a u Hrvatskoj 1976. Predstavljanje knjige je ujedno popraćeno prezentacijom triju djela Josipa Stošića čiji je rad iz 1976. reproduciran za grafičku opremu knjige.

HANS SEDLMAYR /1896-1984/ arhitekt i povjesničar umjetnosti, teoretičar umjetnosti, stručnjak za gotičku i baroknu arhitekturu. Od 1936. do 1945. radio kao profesor na Sveučilištu u Beču, a od 1951-1964. na Sveučilištu Ludwig Maximilian u Munchenu. Sedlmayerovi krtički radovi o modernoj umjetnosti izazvali su prijeporne stavove njegovih suvremenika.

Nakladnik knjige je SCARABEUS-naklada /biblioteka "Scientia"/. Financijska potpora knjige: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Austrijski kulturni forum

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –