Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 19.01.2015.

Promocija nove knjige Bena Goldacrea 'Loši lijekovi'
Održava se
24.01.2015.

Promocija knjige "Loši lijekovi" Bena Goldacrea (OceanMore, 2014) održat će se u četvrtak 22. siječnja u 19 sati u velikoj dvorani u KIC-u (Preradovićeva 5, Zagreb).

O knjizi će govoriti Livia Puljak, izvanredna profesorica Medicinskog fakulteta u Splitu, voditeljica edukacije u Hrvatskom Cochrane ogranku, i Antonio Šiber, znanstveni savjetnik na Institutu za fiziku u Zagrebu.

Razgovor će moderirati Neven Vulić.

Ben Goldacre (1974.) britanski je liječnik i višestruko nagrađivani autor članaka i publicističkih knjiga iz područja znanosti. Specijaliziran je za razotkrivanje mutnih znanstvenih tvrdnja koje iznose novinari, farmaceutske korporacije, uredi za odnose s javnošću, prevaranti – ali i nelogičnosti koje se skrivaju u nerazumljivim vladinim izvješćima.

Od 2003. piše za list Guardian subotnju kolumnu "Loša znanost". Istoimena publicistička knjiga iz 2008. samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 500,000 primjeraka, bezrezervno osvojivši top-ljestvice najprodavanijih publicističkih izdanja. Prevedena je na 25 jezika.

U "Lošim lijekovima" Goldacre stavlja pod povećalo sedamsto milijardi dolara vrijednu farmaceutsku industriju i otkriva fascinantnu, ali i zastrašujuću zbrku. Zaključak je prilično jednostavan: medicina je bolesna – a zaražena je korupcijom i pohlepom. Kako autor sam tumači, novu je knjigu napisao jer trebamo popraviti niz problema kojima je dopušteno da se u njegovoj profesiji – medicini – održe zaista predugo.

Knjiga će biti dostupna po promocijskoj cijeni!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –