Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.07.2007.

Promocija nove knjige pjesama Tomislava Čadeža
Održava se
13.07.2007.

Promocija nove knjige pjesama Tomislava Čadeža «lijecenikatolik.hr» (Durieux, 2007) održati će se u petak, 13. srpnja 2007. u 21 sat u dvorcu Dubovac u Karlovcu i u ponedjeljak, 16. srpnja u 20.30 sati u u knjižari Karver u Podgorici.

Govore: Tomislav Čadež i Nenad Popović
Stihove iz knjige čitaju: Varja Ðukić i Filip Šovagović

O knjizi:

Zbirka poezije «lijecenikatolik.hr» (muška poezija) sastoji se iz osam ciklusa: 'Pisma starom u grob', 'O životinjama', 'Elementi', 'Upute za smrt', 'Kroatističke studije', 'Odbrojavanje', 'Portret umjetnika iz Limba' i 'Poslije kraja'.
Autor se u ciklusima koristi poetskim formama kako bi oblikovao monologe i dijaloge sa svojim već preminulim ocem, otkriva nam cinični i ironični stav spram svijeta oko sebe, oštro i precizno razgolićuje svoj odnos spram smrti, iskreno portretira svoje prijatelje...

O autoru:

Tomislav Čadež rođen je 1969. u Karlovcu. Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu i Playboyu. Pisao je i za Feral Tribune, Globus, Nacional, Nedjeljnu Dalmaciju i druge listove. Objavljuje također u književnim časopisima i na 3. programu Hrvatskog radija. Bio je prvi urednik književnog časopisa 'Godine' (1990.). Piše kazališnu i književnu kritiku. Objavio knjigu ratne poezije 'Put u Hollywood', Pop&Pop, Zagreb, 2002. Živi u Karlovcu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –