Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.02.2024.

Promocija romana 'Četiri lakta unutra' Eve Simčić
Održava se
27.02.2024. u 19h

V.B.Z. vas poziva na nastavak ciklusa "Čitajmo domaće autore" koji u ovoj godini započinje promocijom knjige “Četiri lakta unutra” autorice Eve Simčić, koja će se održati u utorak 27. veljače, s početkom u 19 sati u Kinoteka Baru u Zagrebu (Kordunska 1).

“Četiri lakta unutra”, roman prvijenac Eve Simčić, mlade autorice iz Rijeke, priča je o stanju mentalne bolesti i ustrajnim pokušajima pronalaženja pomoći duhovitošću, u trenucima u kojima je humor teško očekivati, istim onim trenucima u kojima nam je najviše potreban. Na promociji će, osim autorice Eve Simčić, sudjelovati i književna kritičarka Luiza Bouharaoua te urednik knjige Marko Pogačar.

O autorici:

Eva Simčić rođena je 1990. u Rijeci. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci završila je diplomski studij hrvatskog jezika i književnosti te filozofije. Do sada je kraće prozne tekstove objavljivala na web-stranicama Gradske knjižnice Rijeka, blogu Čovjek-časopis te u Sloveniji, u časopisu Razpotja, i na web-stranicama Air Beletrine. U 2022. godini dobila je Potporu za književno stvaralaštvo Grada Rijeke te nagradu „Sedmica & Kritična masa“ za tekst „Maksimalizam“. Trenutačno živi i radi u Rijeci.

U nastavku ciklusa "Čitajmo domaće autore", gostuju: Enver Krivac, Tahir Mujčić, Emir Imamović Pirke, Branislav Glumac, Almin Kaplan, Marko Tomaš, Velibor Čolić i mnogi drugi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –