Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.12.2016.

Promocija tri fotografske monografije: Slovenc, Miletić, Mrđenović
Održava se
20.12.2016. u 19h

Promocija tri fotografske monografije u novopokrenutoj specijaliziranoj ediciji F11 Ureda za fotografiju, održat će se u utorak 20. prosinca u 19 sati u prostorijama KIC-a u Preradovićevoj 5 u Zagrebu.

Hrvoje Slovenc – Hrvatska rapsodija: Pograničja

Hana Miletić – Street Photography

Bojan Mrđenović – Toplice

Na promociji će uz autore Hanu Miletić, Hrvoja Slovenca i Bojana Mrđenovica sudjelovati Maša Bajc (Katedra za fotografiju, ADU) i Jasna Jakšić (MSU) te Ivana Vučić i Sandra Križić Roban (Ured za fotografiju).

Nakladnička djelatnost Ureda za fotografiju nadovezuje se na višegodišnji rad udruge, u skladu s interesima za fotografiju koju i inače promovira na portalu Suvremena hrvatska fotografija te u sklopu izložbenog programa u Galeriji Spot.

Serija fotografskih monografija F11 nastala je kao odgovor na nedostatno kontinuirano objavljivanje o mediju fotografije. Riječ je o knjigama (malog) formata, u kojima se osim odabranih radova fotografa objavljuju kritičko-teorijski tekstovi o suvremenoj fotografiji. Na taj način, osim poticanja samoga fotografskog stvaralaštva potiče se i razvitak kritike i teorije suvremene fotografije u Hrvatskoj.

Nakladnički projekt F11 zamišljen je kao međunarodna platforma znanja o suvremenoj hrvatskoj fotografiji koju se na ovaj način značajnije integrira u međunarodni kontekst, uz ostalo i stoga što su sve tri knjige objavljene na hrvatskom i engleskom jeziku.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –