Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.06.2024.

Promocija zbirke priča 'Ljuljačka' Valentine Mavretić
Održava se
13.06.2024. u 19h

Promocija zbirke priča “LjuljačkaValentine Mavretić (Naklada OceanMore, 2024) održat će se u sklopu Bookse u parku, u četvrtak, 13. lipnja u 19 sati (Klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb).

O knjizi će govoriti Valentina Mavretić, Gordana Farkaš-Sfeci i Patricija Horvat. Ulomke čita glumica Ivana Boban.

U zbirci priča “Ljuljačka“ Valentina Mavretić otkriva nam kako na svijet gledaju i kako se u njemu snalaze milenijalci. U osobnim iskustvima i događajima iskreno i suptilno govori o društvenom okruženju i današnjici, obiteljskim odnosima te oprezno istražuje vrijeme prije devedesetih.

Valentina Mavretić rođena je u Rijeci 1993. godine. Pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završava preddiplomski i diplomski studij Dramaturgije. Dobitnica je poticaja za književno stvaralaštvo Ministarstva kulture za zbirku kratkih priča; raznih scenarističkih poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra za filmske i TV projekte (“Uho”, “Mama je kriva za sve”, “Biti u rodu s Johnom Malkovichem”) i Nagrade „Marin Držić“ za dramski tekst “Kod Peregrinovih”. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela. Živi u Zagrebu s obitelji. “Ljuljačka“ je njezina prva zbirka kratkih priča.

Valentina Mavretić

Ljuljačka

  • Naklada OceanMore 05/2024.
  • 136 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533321837

Kako na svijet gledaju i kako se u njemu snalaze milenijalci otkrivamo u zbirci priča 'Ljuljačka' Valentine Mavretić (1993.). U osobnim iskustvima i događajima iskreno i suptilno govori se o društvenom okruženju i današnjici, obiteljskim odnosima, oprezno se istražuje vrijeme prije devedesetih.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –