Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.06.2022.

Promocija zbirke priča Perunikine besjede
Održava se
24.06.2022. u 19h

Društvo ljubitelja književnosti Littera

Promocija zbirke priča „Perunikine besjede”, u organizaciji Društva ljubitelja književnosti Littera, održat će se u petak 24. lipnja u 19 sati u dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku (Europska avenija 9).

Promociju će obogatiti kratka dramska izvedba glumačke skupine iz Belog Manastira.

Promocija je na otvorenom, posjetitelji su slobodni ponijeti deke kako bi se udobno smjestili na travi i u opuštenoj atmosferi pratili događanje. Bit će postavljen i stol za osvježenje i prodaju knjiga.

Zbirka „Perunikine besjede” druga je zbirka Društva ljubitelja književnosti Littera, potaknuta uspjehom prethodne „Mi ćemo pjehe” koja je tematizirala grad Osijek kroz godišnja doba. U „Perunikinim besjedama” autori koriste motive iz slavenske mitologije i narodne predaje svemu dodajući bajkovitu, ali i modernu notu. U zbirci se nalazi devetnaest priča, napisanih iz pera deset autora, članova udruge Littera. Autori su: Ivana Norac, Laura Dobutović Ravlić, Anica Miličević, Erika Žilić Vincetić, Bojana Nemet, Leontin Čapo Milenić, Nina Savić, Kristina Vuk, Tihana Andračić Menkovska i Igor Nedić. Glavna urednica zbirke je Laura Dobutović Ravlić.

Društvo ljubitelja književnosti Littera ovom promocijom ujedno slavi i svoju drugu godinu djelovanja. Društvo djeluje u Osijeku, a nastalo je kao proizvod žarkog entuzijazma i još većih književnih nada i snova pet, fatalno zaljubljenih u književnost. Do sada su organizirale i vodile dvadesetak radionica, predstavljale romane, publikacije i zbirke. Uz njih stoji mali krug članova: ljubitelji književnosti, ostvareni autori i pisci u nastajanju, trenutno skriveni od očiju grada, no sigurne su da će uskoro postati itekako vidljivi, kroz svoja djela. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –