Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.01.2014.

Promocija znanstvene publikacije 'Muzeologija 50.'
Održava se
28.01.2014.

Kako komunicirati kulturnu baštinu u digitalnom obliku? Kako digitalizacijom dodati vrijednost izvornoj građi? Kako je hrvatska kulturna baština prezentirana u online prostoru? Komuniciramo li kulturnu baštinu u digitalnom obliku na zadovoljavajući način? Tko su online korisnici baštinskih sadržaja? Ima li opasnosti od virtualne prevlasti?

Odgovore ova i druga pitanja saznajte na promociji znanstvene publikacije "Muzeologija 50.", autorice dr. sc. Maje Šojat-Bikić, informatičarke savjetnice u Muzeju grada Zagreba, koja će se održati u utorak, 28. siječnja u 13 sati u prostorijama Muzejskoga dokumentacijskog centra u Zagrebu (Ilica 44 / II. kat).

O knjizi će, uz autoricu, govoriti Višnja Zgaga, urednica knjige i ravnateljica Muzejskoga dokumentacijskog centra, Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Mirna Willer, profesorica na Sveučilištu u Zadru i Osijeku te Nives Tomašević, profesorica na Sveučilištu u Zadru.

"Muzeologija 50." jedinstvena je po tome što su u njoj sabrane sve informacije vezane za hrvatski baštinski online prostor: pored arhivskih, knjižničnih i muzejskih digitalnih zbirki autorica donosi i pregled digitalnih zbirki nevladinih udruga, fakulteta, instituta, tvrtki i privatnih kolekcionara, te obrazaca komunikacije kulturne baštine na kulturnim portalima i mrežnim stranicama turističkih zajednica i tijela lokalne samouprave.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –