Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.02.2015.

Proslava Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu
Održava se
23.02.2015.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu obilježava svoj Dan, u ponedjeljak 23. veljače 2015. godine, s početkom u 12.00 sati u predvorju Knjižnice.

Povodom proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, od 24. do 26. veljače održat će se i manifestacija Dani otvorenih vrata NSK.

Za vrijeme trajanja Danâ otvorenih vrata svima zainteresiranima omogućen je obilazak Knjižnice u skupinama pod stručnim vodstvom u 10, 13, i 16 sati, koji uključuje i posjet zbirkama građe posebne vrste, u kojima je pohranjen najvrjedniji dio fonda Knjižnice koji se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa te vrijednih karata, grafika i notnih zapisa.

Uz razglede Knjižnice, za posjetitelje je organizirano predavanje vezano uz kartografiju, promociju antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku E dopo di noi resta l'amore (I poslije nas ostaje ljubav), te koncert studenta Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Za obilazak Knjižnice potrebno se prijaviti e-poštom na e-mail otvorena_vrata@nsk.hr. Nakon primljene najave obilaska, Knjižnica će potvrditi slobodan termin.

Događanja:

utorak, 24. 2. 2015.

- 12 sati, veliko predvorje NSK – predstavljanje antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku E dopo di noi resta l'amore (I poslije nas ostaje ljubav)

- 17 sati, malo predvorje NSK – Predavanje Dubravke Mlinarić Karte i identiteti - kartografski „gastarbeiteri“ s hrvatskih prostora u ranom novom vijeku, izbor iz Zbirke Novak

četvrtak, 26.2.2015.

- 12 sati, predvorje NSK - Podnevna glazbena stanka – koncert komornih ansambala iz klase profesora Jože Haluze

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –