Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.05.2023.

Prvi Panonski festival knjige – 'Čitaj, lega, čitaj'
Održava se
24.-28.05.2023.

U osječkoj Dvorani Gradski vrt, pod sloganom „Čitaj, lega, čitaj“, od 24. do 28. svibnja održava se Panonski festival knjige – kulturni događaj posvećen književnosti, kulturi, povijesti i sadašnjosti panonske regije.

Prvi Panonski festival knjige (PFK) jedinstven je događaj u kulturnom životu Osijeka i Hrvatske, a posvećen je kulturnim i povijesnim velikanima koji su svojim djelima obogatili kulturu panonske regije. 

Festival će se održati na 1900 četvornih metara sportske dvorane Gradski vrt, posjetiteljima ponuditi preko 40 izlagača, brojne književne novitete te raznolik program za sve uzraste uključujući predstavljanje knjiga i razgovore s autorima, radionice za djecu i odrasle, izložbe te druge kulturne i edukativne aktivnosti. Osim bogatog programa, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama sniženim čak i do 70%.

Među gostima festivala su: Julijana Matanović, Pavao Pavličić, Marko Gregur, Đurđica Čilić, Zoran Žmirić, László Végel, Damir Karakaš, Drago Hedl, Jasna Horvat, Martina Vidaić, Vanda Petanjek, Diana Šetka, Helena Sablić Tomić, Vladimir Arsenijević, Julijana Adamović, Bruno Šimleša i brojni drugi.

Urednici ovogodišnjeg programa PFK-a su: Ivana Šojat, Ádám Walkó te Ana Marić Laušin.

Svečano otvorenje festivala održat će se 24. svibnja u 12 sati, u dvorani Gradski vrt u Osijeku. Ljubiteljima knjige obratit će se Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK, Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija, Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, Ivan Radić, gradonačelnik Grada Osijeka, te Slavko Kozina, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK. 

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

Festival se održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Županije Osječko-baranjske te Grada Osijeka, a partneri Festivala su Kulturni centar Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Grada Osijeka i Športski objekti Osijek. 

Program, raspored događanja kao i popis nakladnika dostupan je na mrežnim stranicama, dok se sve aktualnosti i zanimljivosti mogu pratiti na Facebooku i Instagramu Festivala.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –