Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 24.01.2008.

Prvo Zagrijavanje u 2008.
Održava se
25.01.2008.

U knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u petak, 25.1.2008., u 19:30 sati započeti će prvo 'Zagrijavanje' u 2008. godini. Nastupiti će ekipa koja će godinu otvoriti praskom kvalitete, šarma, otrovnih replika dobre poezije i proze -  

čitat će i blagoglagoljiti:    

Kristina Kegljen  
Rođena u Slavonskom Brodu 1987. Godine. 2005. dobila prvu nagradu na Goranovom proljeću. Povodom nagrade ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu objavljuje joj zbirku pjesama "Capricorn". Iste godine dobiva međunarodnu stipendiju za školovanje na Lester B. Pearson College of Pacific u Kanadi. Objavljivala u Sjevernom obzoru i Vijencu. Bavi se kazalištem i fotografijom. Trenutno studira u Zadru povijest i filozofiju.      

Zdenko Mesarić  
rođen je u Zagrebu na Novu godinu 1977. Diplomirao novinarstvo, radio u sportskim redakcijama, a danas radi u obiteljskom biznisu s medicinskom opremom. Upravo je objavio svoj prvi roman od kojega se ježi koža - 'Garaža', u Lokotarovoj biblioteci 'KaLibar'.    

Ljuba Lozančić  
Rođena 1984. godine u Livnu, živjela u Bosni do početka rata, zatim u Njemačkoj, a od 1999. živi u Zagrebu, gdje je stekla zvanje zubnog tehničara i pustila korijenje. Pisanje se bavi od svoje desete godine, a prvu zbirku poezije «A što je s ljudima» objavljuje 2005. u nakladi Mlinarec i Plavić. Poeziju objavljivala u 'Vijencu', 'Zarezu' i na Internetu. Trenutačno završava studij Kroatologije na Hrvatskim studijima.        

Krešimir Pintarić  
rođen 1971. godine u Osijeku. Diplomirao komparativnu književnost, bibliotekarstvo i opću informatologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Uvršten je u više antologija, prevođen je i objavljivan na slovenskom, češkom, njemačkom i engleskom. Pisao je kolumne i glazbene recenzije, te radio kao urednik za veći broj tjednika, magazina i web portala. Trenutno radi kao knjižničar u javnoj knjižnici i kolumnist hrvatskog izdanja magazina Elle. Za debitantsku knjigu pjesama/tekstova "Tour de force" 1997. godine dobio je nagradu Josip i Ivan Korazac u kategoriji mladih autora, a treća zbirka poezije "Commedia" priređena je i kao prva hrvatska multimedijska zbirka stihova na CD-ROM-u i u tiskanom izdanju.  
Od 2001. glavni je urednik i voditelj projekta "Besplatne elektroničke knjige" Društva za promicanje književnosti na novim medijima ( www.elektronickeknjige.com).

Objavio: «Tour de force», Naklada MD, Zagreb, 1997.; «Divovski koraci», Ghetaldus, Zagreb, 2001.; «Commedia», AGM/DPKM, Zagreb/Osijek, 2002.; «Rebeka mrzi kada kokoši trče bez glave», DPKM/Očna optika Lens, Osijek, 2003.; «Ljubav je sve», Profil, Zagreb, 2005.; «U njenom zagrljaju zaboravljam svako pretrpljeno zlo», Profil, 2008.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –