Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.01.2008.

Grički dijalog : 'Imamo li novo muško pismo?'
Održava se
31.01.2008.

U Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24) u Zagrebu, četvrtak, 31. siječnja 2008. u 19 sati, održat će se novi ciklus tribina "Grički dijalog" na temu: Imamo li novo muško pismo?

Na tribini će se raspravljati o pitanjima:

- U što se 'zaljubljujemo' u knjigama novog muškog senzibiliteta?
- Postoji li hrvatska varijanta 'lad-lita'?
- Je li 'dobro' i' lijepo' to što "veliki" momci priznaju da umiju plakati?
- 'Ljubav' [im] je [sve] postala "muška" tema, a što je s njihovim tradicionalnim muškim poslima poput rata, dubokog promišljanja svijeta, povijesti, politike, kriminala i sl.? Je li doista došlo do promjene paradigme ili je sve samo slučajnost?
- Je li ta perom iskazana muška osjećajnost samo 'utvara'? A zapravo imaju svog 'čovjeka na terenu' koji stvara marketinške strategije za podilaženje i dodvoravanje kupcima? Naime, statistike govore da knjige većinom kupuju žene.
- Jesu li se ti dečki emancipirali pa "odrasli" i u djelima i u životu?
- Možemo li govoriti o muškoj ljubavnoj prozi i muškom ljubiću, koji se više ne mora pisati pod pseudonimom, kao novom trendu hrvatske proze? 
- Jesu li došli na svoje oni koji svoju senzibilnost i vječnu temu ljubavi razrađuju još od osamdesetih, svjedočeći kako su sve prave ljubavi nesretne? 
- O čemu zapravo govorimo kad govorimo o ljubavi u novoj muškoj prozi?  


O tim i drugim temama razgovarat će moderatorice Jagna Pogačnik i Jadranka Pintarić te njihovi gosti, prva pera novog muškog pisma: Roman Simić Bodrožić, Ivica Prtenjača, Delimir Rešicki i Krešimir Pintarić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –