Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Delimir Rešicki ×

Najava • 17.05.2018.

Maja Urban predstavlja zbirku poezije 'Kip slobode' u Osijeku i Zagrebu

U četvrtak, 17. svibnja u Knjižari Nova (Trg Ante Starčevića 4, Osijek) održat će predstavljanje zbirke poezije 'Kip slobode' Maje Urban, dok će se zagrebačka promocija održat u ponedjeljak, 21. svibnja u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12, Zagreb).
Najava • 18.10.2016.

Gost Poezije u dvorištu pjesnik Delimir Rešicki

Tribina Poezija u dvorištu ovoga će utorka, 18. listopada ugostiti pjesnika Delimira Rešickog. Večer će uveličati pjesnikova posebna gošća - pjesnikinja i glazbenica Lidija Bajuk! Program vode Branko Čegec i Miroslav Mićanović.
Kritika • 26.04.2016.

Delimir Rešicki : Lovci u snijegu

Rešicki se, čini se, odlučio na otvoren, transparentan iskorak k čitatelju, što se odražava i na diskurzivnoj strukturi pjesama: iz lirskog registra one, bez grubljih šavova, prelaze u onaj esejistički, dnevnički, komentatorski. Izrazito osobni pečat poduprt je autorskim fotografijama, efektno ukomponiranim u tekst.
Najava • 10.02.2016.

Predstavljanje nove zbirke poezije Delimira Rešickog 'Lovci u snijegu'

Večer poezije s Delimirom Rešickim i predstavljanje njegove nove zbirke 'Lovci u snijegU' održat će se u srijedu 10. veljače u zagrebačkom Velvet caféu. Uz autora o zbirci će govoriti Žarko Paić i Branko Čegec.
Najava • 31.01.2008.

Grički dijalog : 'Imamo li novo muško pismo?'

U Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24) u Zagrebu, četvrtak, 31. siječnja 2008. u 19 sati, održat će se novi ciklus tribina "Grički dijalog" na temu: Imamo li novo muško pismo? O novoj muškoj prozi i drugim temama raspravljat će: Roman Simić Bodrožić, Ivica Prtenjača, Delimir Rešicki i Krešimir Pintarić.