Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Roman Simić ×

Najava • 12.05.2022.

Brdo knjiga, prvi festival knjiga i planina u Samoboru

Brdo knjiga, prvi hrvatski i regionalni festival planinama inspirirane književnosti održat će se od 12. do 15. svibnja u Samoboru te okolnom Parku prirode Žumberak. Bogat program Festivala nudi ponešto zanimljivo i korisno za sve ljubitelje planina i knjiga, uz sudjelovanje gotovo 30 ljudi od planina i kulture iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine.
Kritika • 18.12.2021.

Roman Simić : Iva, do Mjeseca i natrag

Likovi i odnosi koje stvara Roman Simić su od ovoga svijeta u kojemu živimo. Znamo ih iz vlastite kuće, iz kvarta, iz razreda u koji nam idu klinci: rastavljeni roditelji, smušeni tata i mama koja ima novog dečka. Tu su i dvije bake, od kojih je jedna otišla u mirovinu da bi postala baka (i kao takva nije baš narativni materijal), a druga je otišla u mirovinu da bi postala to što jest.
PODCAST • 08.12.2021.

PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag

Poslušajte Romana Simića dok čita ulomak iz romana za mlade (i one malo starije) 'Iva, do Mjeseca i natrag'. Radnja romana počinje kada tata troje tinejdžera dobije zagonetnu figuricu i poziv u Liku na čitanje oporuke rođaka kojega nikad nije vidio. Njihova avantura vodit će ih od Zagreba, preko Zadra, Karlobaga, Otočca pa sve do Mjeseca i natrag...
Najava • 20.10.2021.

Promocija romana 'Iva, do Mjeseca i natrag' Romana Simića

Promocija prvog romana višestruko nagrađivanog književnika Romana Simića 'Iva, do Mjeseca i natrag', održat će se u srijedu 20. listopada, s početkom u 19 sati, u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti urednica romana Ivana Žderić i ilustrator Stjepan Štef Bartolić.
Najava • 05.06.2021.

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče

Otvaranje 20. Festivala europske kratke priče održat će se u nedjelju 6. lipnja u 19 sati u Kinu Tuškanac, razgovorom s jednim od najznačajnijih suvremenih američkih književnika, Paulom Austerom. Paul Auster pridružit će se putem Zooma, a s njim će razgovarati profesor Tomislav Brlek te umjetnički voditelj FEKP-a Roman Simić.
Kritika • 19.02.2018.

Roman Simić i Manuel Šumberac : Jura i kuckalo protiv dosade

I dok opisi dosade koje nam Roman Simić donosi imaju verbalnu i vizualnu snagu, ilustrator Manuel Šumberac svojim je crtežima Jurin problem zgrabio točno u centar – i zakucao ga u roditeljsko-dječju svakodnevicu: on se dosađuje usred kocaka, raketa, uz bicikl, teleskop, bendžo i sigurno još milijun i četiristo osamdeset tisuća stvari koje uopće ne stanu u kadar.
Najava • 15.12.2015.

Promocija slikovnice 'Baba Jaga i div Zaborav' Romana Simića i Manuela Šumberca

Promocija slikovnice 'Baba Jaga i div Zaborav' autora Romana Simića Bodrožića i Manuela Šumberca održat će se u utorak 15. prosinca u zagrebačkom APM Megastoreu. O knjizi će, uz autore, govoriti urednica Ivana Žderić.