Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Roman Simić ×

Najava • 28.02.2018.

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade'

Promocija slikovnice 'Jura i kuckalo protiv dosade' održat će se u srijedu, 28. veljače u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. O slikovnici će govoriti pisac Roman Simić, ilustrator Manuel Šumberac i njihova urednica Ivana Žderić.
Kritika • 19.02.2018.

Roman Simić i Manuel Šumberac : Jura i kuckalo protiv dosade

I dok opisi dosade koje nam Roman Simić donosi imaju verbalnu i vizualnu snagu, ilustrator Manuel Šumberac svojim je crtežima Jurin problem zgrabio točno u centar – i zakucao ga u roditeljsko-dječju svakodnevicu: on se dosađuje usred kocaka, raketa, uz bicikl, teleskop, bendžo i sigurno još milijun i četiristo osamdeset tisuća stvari koje uopće ne stanu u kadar.
Najava • 01.10.2016.

U sklopu manifestacije Bijela noć iskusite kabinu L.I.R. - gostuju Korana Serdarević, Damir Karakaš, Roman Simić i Goran Matović

U sklopu manifestacije Bijela noć u Medijateci Francuskog instituta obilježit će se posljednji dan kabine L.I.R. - prve digitalne 'Babilonske knjižnice'. Na njenom zatvaranju gostovat će Korana Serdarević, Damir Karakaš i Roman Simić koji će čitati ulomke iz svojih knjiga, a glumac Goran Matović govorit će ulomke iz djela Tina Ujevića i Miroslava Krleže.
Najava • 15.12.2015.

Promocija slikovnice 'Baba Jaga i div Zaborav' Romana Simića i Manuela Šumberca

Promocija slikovnice 'Baba Jaga i div Zaborav' autora Romana Simića Bodrožića i Manuela Šumberca održat će se u utorak 15. prosinca u zagrebačkom APM Megastoreu. O knjizi će, uz autore, govoriti urednica Ivana Žderić.
Najava • 31.01.2008.

Grički dijalog : 'Imamo li novo muško pismo?'

U Hrvatskom društvu pisaca (Basaričekova 24) u Zagrebu, četvrtak, 31. siječnja 2008. u 19 sati, održat će se novi ciklus tribina "Grički dijalog" na temu: Imamo li novo muško pismo? O novoj muškoj prozi i drugim temama raspravljat će: Roman Simić Bodrožić, Ivica Prtenjača, Delimir Rešicki i Krešimir Pintarić.
Vijest • 03.03.2006.

Besplatna knjiga dobitnika Nagrade Jutarnjeg lista 2005. godine

Knjiga priča "U što se zaljubljujemo" Romana Simića osvojila je Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u prošloj godini, a Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je besplatno elektroničko izdanje njegovog proznog prvijenca iz 2000. godine, zbirku priča "Mjesto na kojem ćemo provesti noć". Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige"...
Vijest • 23.02.2006.

Objavljeni besplatni Boris Buden i Roman Simić

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavilo dvije nove besplatne elektroničke knjige: zbirku tekstova "Barikade" Borisa Budena i zbirku priča "Mjesto na kojem ćemo provesti noć" Romana Simića. Oba naslova prethodno su objavljena u tiskanom obliku. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" dostupno 36 naslova.
Najava • 17.01.2006.

...od zlikovaca do Zlikavaca...

U utorak, 17. siječnja 2006. godine u 19 sati održati će se predstavljanje nove knjige iz biblioteke Profil proza "Metak u petak", autora Zdravka Zime. Predstavljanje će se održati u prostoru Profil Megastorea, Bogovićeva 7, a knjigu će predstaviti Milana Vuković Runjić, Velimir Visković, Roman Simić, Zdravko Zima, Ivica Prtenjača i glumac Milivoj Beader.