Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 08.12.2021.

PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag

Roman Simić (foto: osobna arhiva, ilustracija I.P/MV)

Roman Simić čita ulomak iz romana za mlade (i one malo starije) "Iva, do Mjeseca i natrag" (Profil, 2021.). 

Radnja romana počinje kada tata troje tinejdžera – Ive (14), Marula (16) i Tina (12) dobije zagonetnu figuricu i poziv u Liku na čitanje oporuke rođaka kojega nikad nije vidio. Njihova avantura i potraga za zakopanim blagom vodit će ih od Zagreba, preko Zadra, Karlobaga, Otočca pa sve do Mjeseca i natrag...

– PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag –

Moderna vremena · PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag

Roman Simić rođen je 1972. u Zadru. Kao pisac za odrasle dobitnik je Nagrade Jutarnjeg lista za najbolju domaću proznu knjigu (U što se zaljubljujemo, 2005.), nagrade Ranko Marinković za priču (Te djevojke, 2012.) i nagrade Kiklop za najbolju domaću proznu knjigu (Nahrani me, 2012.). S ilustratorom Manuelom Šumbercem za izdavačku kuću Profil sukreirao je hvaljenu slikovnicu "Baba Jaga i Div Zaborav" te serijal o dječaku Juri (Jura i kuckalo protiv dosade, Jura i gospođica Zavissst, Jura i upute za odrastanje te Jura i raketa za tužne misli), za koje su im dodjeljivane nagrade Grigor Vitez i Ovca u kutiji. "Iva, do Mjeseca i natrag" njegov je prvi roman.

Snimio: Roman Simić
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Roman Simić

Iva, do Mjeseca i natrag

  • Profil 09/2021.
  • 260 str., meki uvez
  • ISBN 9789533138565

Roman Simić napisao je roman za tinejdžere u kojem sve vrvi od akcije, a istovremeno je nježan, duhovit, zabavan i pun emocija. Više od svega 'Iva, do Mjeseca i natrag' moderan je obiteljski roman koji o svijetu i razmišljanjima mladih govori njihovim jezikom, ali koji će s velikim zadovoljstvom čitati i njihovi stari(ji).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –