Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 05.02.2019.

Radio drama 'Munch i Munch - diptih' proglašena najboljom europskom audio dramom 2019.

Foto: HRT

Radio drama "Munch i Munch – diptih" autorice i redateljice Jasne Mesarić u produkciji Dramskog programa Hrvatskog radija proglašena je najboljom europskom audio dramom u 2019. godini. Dobitnici nagrada BBC Audio Drama Awards 2019. proglašeni su na svečanosti koja se održala 3. veljače 2019. u Radio Teatru u BBC Broadcasting House, London. 

BBC Audio Drama Awards - koju dodjeljuje BBC zajedno s Društvom autora i Savezom književnika Velike Britanije slave raspon, originalnost i kvalitetu audio drama u eteru i na internetu te daju priznanje kreativnosti glumaca, pisaca, producenata, dizajnera zvuka i drugih koji rade u ovom žanru.

Radio drama "Munch i Munch – diptih" prema riječima Ocjenjivačkoga suda: "hrabar je i siguran audio portret koji živo prikazuje bit protagonističkog iskustva. Ova idiosinkratska i avanturistička audio drama koristi punu skalu glasa, zvuka i glazbe kako bi zaronila slušatelja u unutarnji život vrlo jedinstvene osobnosti."

Radiofonska igra Jasne Mesarić: "Munch i Munch – diptih" primarno je inspirirana "Krikom" (1893-1910, četiri verzije slike) Edvarda Muncha, ali i njegovim drugim slikama, dnevnicima, pismima, kao i filozofijom Friedricha Nietzschea. Radikalna zvučna slika tonske majstorice Marije Pečnik Kvesić duboko je komplementarna tjeskobnoj sažetosti teksta te zajedno stvaraju gotovo demonski radiofonski vrtlog pitanja o beskompromisnosti umjetnosti.

Glume: Livio Badurina, Tomislav Martić, Sreten Mokrović, Lela Margitić, Alen Šalinović, Antonija Stanišić Šperanda
Vokal: Berislav Vulin. 
Režija: Jasna Mesarić
Glazbena dramaturginja: Franka Meštrović
Tonska majstorica: Marija Pečnik Kvesić
Urednica: Katja Šimunić

Nagrađenu radio dramu možete poslušati na ovoj poveznici: "Munch i Munch – diptih".

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –