Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 10.07.2017.

Raspisan natječaj za nagradu Fric - novu nagradu za najbolju knjigu fikcijske proze u Hrvatskoj

Nova nagrada za najbolju knjigu fikcijske proze u Hrvatskoj - nagrada Fric nazvana je nadimkom najznačajnijeg pisca u Hrvata, Miroslava Krleže. Nagradu pokreće tjednik Express, a glavni pokrovitelj je Barcaffe.

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za neprevedene knjige fikcijske proze premijerno objavljene u Hrvatskoj u razdoblju 1. 7. 2016. - 31. 6. 2017. godine (izbornu godinu). U konkurenciju ulaze svi romani, zbirke pripovijedaka ili novela, svi neprevedeni premijerno objavljeni naslovi u izbornom razdoblju koji su dobili UDK signaturu XXX-3. U konkurenciju ne ulaze ponovljena izdanja ili ona kojih je većinski dio već objavljen.

Knjige za Nagradu Fric mogu kandidirati izdavači, autori/ce ili žiri, slanjem pet primjeraka na adresu:
Za Nagradu Fric
24 sata d.o.o.
Oreškovićeva 6H/1
10010 Zagreb

Zadnji rok za slanje knjiga u konkurenciju je 15. 8. 2017., a pravovremenost se ustanovljava po poštanskom pečatu.

Žiri u sastavu: Biljana Romić (predsjednica), Goran Gavranović, Hana Jušić, Dubravko Lepušić i Boris Rašeta odabrat će 13 knjiga u uži izbor i njihove naslove objaviti do Interlibera (početak studenog). Šest naslova užeg izbora bit će proglašeno nakon Interlibera, a prije 1. 12. 2017. godine.

Ime dobitnika/ce Nagrade Fric, koja sa sobom nosi i financijski dio, svotu od 75.000 kuna (bruto), bit će proglašeno i Nagrada dodijeljena tijekom prosinca 2017. godine. Nagrada može biti podijeljena između više naslova.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –