Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 10.05.2006.

Raspisan natječaj za 'Ovcu u kutiji'

Umjetnička organizacija AUTORSKA KUĆA raspisuje JAVNI NATJEČAJ za nagradu «Ovca u kutiji» za najbolju hrvatsku slikovnicu.

1. Umjetnička organizacija Autorska kuća utemeljila je književno-likovnu nagradu «Ovca u kutiji», za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, te raspisuje natječaj za slikovnice prvi put objavljene u razdoblju od 30. svibnja 2005 do 30. svibnja 2006 godine.

2. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata.

3. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet primjeraka šalju na adresu:

AUTORSKA KUĆA
P. Heruca 4
10000 Zagreb.

4. Slikovnice mogu poslati i nakladnici i autori a one trebaju stići na navedenu adresu najkasnije do 20. lipnja 2006.

5. AUTORSKA KUĆA imenovat će stručni prosudbeni odbor koji će dodijeliti nagradu autorima najbolje slikovnice. Nagrada autorima donosi put i boravak na sajmu dječje knjige u Bologni 2007.

6. Nagrada OVCA U KUTIJI dodijelit će se na Festivalu dječje knjige PAZI, KNJIGA! u listopadu mjesecu 2006. godine u Zagrebu, u okviru kojeg će biti priređena izložba i predstavljanja svih slikovnica pristiglih na natječaj.

7. Sve dodatne informacije možete dobiti na tel. 01/3830176, tel/fax. 01/4578614 ili na e-mail adresi: autorska-kuca@net.hr.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –