Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.03.2017.

Razgovori preko plota - književna kritika u regiji
Održava se
21.03.2017. u 19h

U utorak, 21. ožujka u 19 sati u zagrebačkom klubu Booksa će se održati razgovor posvećen tematici književne kritike u Hrvatskoj i regiji.

Povod razgovoru je knjiga beogradskog kritičara Saše Ćirića "Ne uzimaj me u usta: Kritika zajedljivog uma" koju je koncem prošle godine objavila izdavačka kuća Sandorf, a donosi kritički presjek regionalne književne produkcije između 2008. i 2012. godine.

Ova je knjiga povod za razgovor u kojem će uz Sašu sudjelovati kritičarska trijada u sastavu: Vladimir Arsenić (Booksin kritičar, urednik književnog časopisa Ulaznica, urednik u Partizanskoj knjizi), Dinko Kreho (također Booksin kritičar koji piše i za Novosti i razne medije, te voditelj Booksine književne tribine Od riječi do riječi) i Boris Postnikov (bivši Booksin kritičar, pisac društvenih komentara za razne medije, autor knjige Postjugoslavenska književnost?, bivši glavni urednik Zareza i sadašnji urednik Novosti).

Njihovu besjedu moderirat će Antonija Letinić, glavna urednica portala kulturpunkt.hr.

Četvorica kritičara razgovarat će o (be)smislu književne kritike, o profesiji književnog kritičara, stanju kritike u medijima, o izdavačima i (ne)suradnji s njima, kao i o tome gdje su žene u ovom polju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –