Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 11.05.2020.

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku
Održava se
12.-15.05.2020.

Sedmi Festival povijesti Kliofest održat će se u virtualnom obliku 12. svibnja 2020.

Ovogodišnji Kliofest trebao se održati polovicom svibnja u Zagrebu i diljem Hrvatske. Na rasporedu je trebao biti bogat program, nekoliko okruglih stolova, brojne promocije novih povijesnih knjiga, prikazivanje filmova i drugo. Zbog epidemiološke situacije glavnina programa Kliofesta odgođena je za jesen, u nadi da će se stvari normalizirati u dovoljnoj mjeri da se takva manifestacija može održati. 

No organizatori pripremaju neke aktivnosti preko internetskih medija. Bit će tu razgovori među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratki osvrti na nove knjige, predavanja, predstavljanje projekata, intervjui, preporuke za čitanje stručne literature, kratki dokumentarni filmovi i sl. Uz hrvatske sudjelovat će i desetak stranih povjesničara.

Nakladnici povijesnih knjiga između 12. i 15. svibnja 2020. predstavit će svoja nova izdanja, među njima i neka koja još nisu promovirana pred publikom, a čitatelji će brojne zanimljive naslove moći nabaviti uz sajamske popuste.

Programi će se odvijati na Youtube kanalu Kliofesta, a na stranicama kliofest.org i historiografija.hr, kao i preko Facebook stranice Kliofest obavljivat će se obavijesti o svim aktivnosti tijekom virtualnog Festivala povijesti. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –