Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kliofest - festival povijesti ×

Najava • 07.05.2024.

11. Festival povijesti Kliofest početkom svibnja u Zagrebu

Festival povijesti Kliofest okupit će povjesničare i sve koje povijest zanima na promocijama knjiga, okruglim okruglim stolovima i tribinama, na predavanjima i raspravama, izložbama. Predstavit će se makedonski i slovenski povjesničari, nekoliko čeških povjesničara a tu su i drugi gosti iz inozemstva, iz Poljske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske…
Najava • 19.05.2023.

Program završnog dana Festivala povijesti Kliofest 2023.

Festival povijesti Kliofest 2023. završava u petak, 19. svibnja programom u kojem će se između ostalog, održati dva okrugla stola, dodjela nagrada povjesničarima te predstavljanje rezultata projekta Prvi svjetski rat u kulturi sjećanja, Bit će predstavljena i knjiga 'Ivan Meštrović (1883–1962). Sculptor and Citizen of the World'.
Najava • 18.05.2023.

Program trećeg dana Festivala povijesti Kliofest 2023.

Iz programa Kliofesta u četvrtak 18. svibnja izdvajamo okrugli stol Pisati povijest Jugoslavije, okrugli stol Novi pogled na Heideggera, Razgovor o partizanima – 1943.: ključna godina NOP-a, znanstveni kolokvij Liberalizam: teorija i povijest jedne ideje te predstavljanje knjige Tvrtka Jakovine 'Svijet bez katarze'.
Najava • 17.05.2023.

Program drugog dana Festivala povijesti Kliofest 2023.

Festival povijesti Kliofest nastavlja se u srijedu 17. svibnja kad je u programu nekoliko okruglih stolova na kojima će se tematizirati intelektualna povijest žena i fotografija u humanističkim znanostima a jedan će se okrugli stol baviti poučavanjem povijesti u doba umjetne inteligencije. Održat će se i nekoliko tribina te brojna predstavljanja knjiga.
Najava • 15.05.2023.

Svečanim otvorenjem u NSK počinje Festival povijesti Kliofest 2023.

Službeno otvorenje desetog Festivala povijesti Kliofest održat će se u utorak, 16. svibnja u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, nakon čega slijedi bogat program namijenjen ljubiteljima povijesnih tema, okrugli stolovi i tribine, predstavljanja knjiga i predavanja, izložbe a tu je nezaobilazni prodajni sajam knjiga povijesne tematike.
Najava • 11.05.2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest održat će se od 11. do 14. svibnja 2021. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, sa smanjenim brojem posjetitelja. Program Festivala će se prenositi uživo na YouTube kanalu Kliofesta. Ovogodišnji Kliofest donosi mnoštvo okruglih stolova, tribina i konferencija povezanih s obljetnicama važnih povijesnih događaja.
Najava • 06.12.2019.

Znanstveni skup 'Povijest u javnom prostoru: stanje i perspektive. Hrvatska i inozemna iskustva'

Znanstveni skup 'Povijest u javnom prostoru: stanje i perspektive. Hrvatska i inozemna iskustva' održat će se u petak, 6. prosinca na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Skup je zamišljen kao prvi u nizu susreta na kojima će se raspravljati o mjestu povijesti u javnom prostoru kao i o politici povijesti u svim njezinim aspektima.