Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kliofest - festival povijesti ×

Vijest • 18.05.2022.

Zanimljivi okrugli stolovi na Festivalu povijesti Kliofest

Ove godine organizatori Kliofesta priredili su preko 40 predstavljanja knjiga različitih tematika, od prapovijesti do suvremenosti… i to ne samo hrvatske povijesti, već i europske i svjetske tematike. A tu je i niz vrlo zanimljivih okruglih stolova na povijesne teme & dileme.
Najava • 17.05.2022.

9. Festival povijesti Kliofest – povijest na drugačiji način

Festival povijesti Kliofest održat će se od 17. do 20. svibnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te na više drugih lokacija u Zagrebu i diljem zemlje. Program Kliofesta nudi niz aktualnih i zanimljivih tema, preko 40 predstavljanja knjiga a tu su i izložbe, pub kvizovi kao i prodajna izložba na kojoj će naslove po promo-cijenama ponuditi gotovo 50 nakladnika.
Vijest • 12.01.2022.

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade na području historiografije

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, želeći nagraditi rad istaknutih pojedinaca, ustanovili su nagrade na području historiografije za 2020. i 2021. godinu. Prijave/prijedloge za nagrade podnose se u razdoblju od 10. siječnja do 15. veljače 2022.
Najava • 11.05.2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest održat će se od 11. do 14. svibnja 2021. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, sa smanjenim brojem posjetitelja. Program Festivala će se prenositi uživo na YouTube kanalu Kliofesta. Ovogodišnji Kliofest donosi mnoštvo okruglih stolova, tribina i konferencija povezanih s obljetnicama važnih povijesnih događaja.
Najava • 12.05.2020.

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku 12. svibnja 2020. Program donosi razgovore među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratke osvrte na nove knjige, predavanja, predstavljanje projekata, intervjue, preporuke za čitanje stručne literature, kratke dokumentarne filmove i sl.
Vijest • 14.05.2019.

Kliofest predstavlja dokumentarni film 'Duh vremena' Lordana Zafranovića i putujuću izložbu 'Gradovi u pokretu'

Poznati filmski redatelj Lordan Zafranović na ovogodišnjem Kliofestu će publici u Zagrebu premijerno predstaviti novi dokumentarni film 'Duh vremena' (Zeitgeist). Polusatni dokumentarac u švicarskoj produkciji nastao je na osnovu izložbe 'Gradovi u pokretu – postosmansko nasljeđe' koja će za vrijeme Kliofesta biti postavljena u holu Nacionalne i sveučilišne knjižnice.
Vijest • 08.05.2019.

Šesti Festival povijesti Kliofest održava se pod sloganom - Pišem povijest!

Pišem povijest! – slogan je šestoga Festivala povijesti Kliofest koji će se održati od 14. do 17. svibnja 2019. u Zagrebu. Program Kliofesta ove je godine još bogatiji, donosi sedam okruglih stolova, niz predavanja, predstavljanja novih naslova...