Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.02.2010.

SFera u Profilu : Tatjana Jambrišak i Darko Macan
Održava se
18.02.2010.

Predstavljanje novih knjiga dvaju znamenitih hrvatskih žanrovskih autora, Tatjane Jambrišak i njezine zbirke"Sjaj" te Darka Macana i njegove zbirke "42 Pročitaj i daj dalje", održat će se na tribini 'SFera u Profilu', u četvrtak, 18. veljače 2010., u 19h, u Profil Megastoreu u Zagrebu (Bogovićeva 7).
 
"Sjaj" je nova zbirka poetsko-fantastičkih tekstova Tatjane Jambrišak, čije smo znanstveno-fantastične pjesme, lirsko-svemirske crtice i blogerske kratke tekstove već imali prilike čitati prije nekoliko godina u zanimljivom troknjižju - "Slova iz snova", "Blogomdana", "Nikad bivša" - nagrađenom nagradom SFERA za poeziju. U ovoj zbirci Jambrišak nam sigurnim izrazom i vještim jezičnim preokretima otkriva nove svjetove, skladne kozmičke slike i prave poslastice esefičnih stihova.
 
Tatjana Jambrišak nije samo autorica žanrovske poezije već je i jedna od najaktivnijih urednika koji se u Hrvatskoj bave znanstvenofantastičnim i fantastičnim pjesništvom. Naime, pod njezinom uredničkom palicom poezija je našla svoje mjesto i u SFeraKonskim zbirkama domaće znanstvene fantastiku u kojoj tradicionalno prevladavaju kratke priče.
 
Zbirka "42 Pročitaj i daj dalje" nastala je u posljednje 42 godine života kultnog stripaša, SF autora, urednika i pisca za djecu Darka Macana. Objavljena je u, kako Macan opisuje, "dvoličnoj" zbirci dvostruka naslova: knjiga se naime čita s dvije strane (flip), pa se s jedne strane čitaju SF tragedije ("42"), a s druge SF komedije ("Pročitaj i daj dalje"). Da li je tu kraj dvoličnosti ovog Macanovog djela saznat možete samo - čitajući.
 
Nezgodna pitanja i škakljive ultimatume u okviru razgovora o znanstveno-fantastičnoj poeziji i simbolici broja 42 u žanru i životu Darka Macana u okvire SFere u Profilu, ovom iskusnom žanrovskom spisateljskom dvojcu, postavljat će Ana Ðokić, koja je s njima radila dugi niz godina i kao autorica i kao urednica.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –