Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.09.2017.

Sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan u Zagrebu
Održava se
09.09.2017. u 19h

Nagrađivana sirijska autorica knjiga za djecu Nadine Kaadan predstavi će u Zagrebu višejezična izdanja svoje knjige-slikovnice Harun i Jasmin / Harun in jasmin / Harun und Jasmin.

U organizaciji nakladnika Izvori, domaćoj će se publici predstaviti u subotu, 9. rujna u 19 sati u klubu Booksa. S Nadine Kaadin na predstavljanju će razgovarati Željka Mandić.

Nadine Kaadan objavila je u arapskome svijetu već 15 dječjih knjiga vođena uvjerenjem, još od svojih školskih dana, da su ilustrirane priče za djecu najbolji način širenja kulture čitanja u arapskome svijetu. Sve su njezine dječje knjige inspirirane bogatim sirijskim kulturnim naslijeđem. Na ovoj večeri predstavit će se tri izdanja iste knjige, a svako izdanje je dvojezično: arapsko-hrvatsko, arapsko-slovensko, arapsko-njemačko.

Ova izdanja su dio projekta Story Time – Connecting People With the Power of Art - u kojem sudjeluju partneri iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske, a koordinator projekta je zagrebački nakladnik Izvori. Projekt sufinancira program Europske unije Kreativna Europa. Namjena cijelog projekta je lakše uklapanje i prihvaćanje djece izbjeglica  u novu (europsku) sredinu u kojoj su se našli zbog nesretnih prilika u njihovim zemljama.

 Razgovor će se odvijati na hrvatskom i engleskom jeziku, a ulaz je besplatan.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –